MEB, 'Öğretmenlikleri 3 gün sürdü' haberi için bir açıklama yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlikleri üç gün sürebildi 28.02.2006

BASIN AÇIKLAMASI

26/02/2006 tarihli Milliyet gazetesinin ?Öğretmenlikleri 3 gün sürebildi? başlıklı haberinde, ?Millî Eğitim Bakanlığı internet üzerinden kurayla atadığı 19 bin 424 öğretmenden 25'inin kadrosunu hata yapıldığı gerekçesiyle iptal etti. Çoğunluğu sözleşmeli öğretmen olarak çalışan bu kişiler şimdi bu haklarını da kaybettiler.? şeklinde ifadeye yer verilmiştir.

2006-1 atama dönemindeki başvurulara ilişkin Personel Genel Müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde, atama şartlarını taşımayanlar ile atama önceliğine öğrenimleri itibarıyla durumu uygun olmayanların bulunduğu tespit edilmiştir. Habere konu, Ahmet ERİŞİR Uluslararası İlişkiler, Hatice KILIÇ ve Meltem TÜRKOĞLU isimli adaylar İşletme Bölümü mezunlarıdır.

Bu kişiler, mezun oldukları ?Uluslararası İlişkiler? ile ?İşletme? bölümleri Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarih ve 119 sayılı Kararı eki çizelgede öğretmenliğe kaynak yüksek öğretim programları arasında yer almadığı hâlde, elektronik başvuru formunun Mezun Olduğu Yüksek Eğitim Programı kısmına ?*(Y.DİL) YABANCI DİLLE ÖĞRETİM YAPAN YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARININ TTK'NİN 119 SAYILI KARARI EKİ ÇİZELGEDE YER VERİLEN LİSANS DÜZEYİNDE İNGİLİZCE ÖĞRETİM YAPAN BÖLÜM MEZUNLARI? ifadesini seçerek yanlış beyanda bulunmuşlardır.

Öğretmenliğe atanan adaylar atandıkları illerde göreve başlarken beyan ettikleri belgeler ile başvuru sırasında beyan ettikleri bilgiler arasıdaki yanlışlıklar nedeniyle illerden gelen atama iptal talepleri ile sistemdeki kayıtların incelenmesi sonucu atama iptalini gerektiren durumların tespit edilmesi sonucunda, 2006-1 Öğretmenlik için Başvuru veAtama Kılavuzunun 6 ncı sayfasında yer alan Genel Bilgiler ve Dikkat Edilecek Hususlar bölümünün 2.7. maddesinde; ?Başvuru formunda yer alan tüm bilgilerin eksiksiz ve adayın gerçek durumuna uygun olarak doldurulmuş olması gereklidir. Başvuru formu üzerinde beyan edilen bilgilerin doğruluğundan adaylar sorumlu olacaktır. Bu bilgilerin gerçeğe uygun olmadığı tespit edildiğinde, adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. Atanmış olsalar dahi atamaları iptal edilecek, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.? ifadesi uyarınca atamalar iptal edilmektedir. Ayrıca, aynı haberde yer alan ?Durumun Ankara'ya bildirildiği ve sorun olmadığı cevabı verildiği?, bu bilgiye dayanılarak başvurularının kabul edildiği ve atamalarının gerçekleştirildiği, atama kararnamelerinin iptal edilmesiyle adayların mağdur edildikleri ifadeleri yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde bilgi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılan haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.
03/03/2006

Remzi KAYA
Bakan a.
Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber