Vali toplantılarını sabah 06.00'da yapıyor

Ordu'da yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Vali Kenan Çiftçi, sabah toplantılarını saat 06.00'da yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali toplantılarını sabah 06.00'da yapıyor

Vali Çiftçi, kaymakam ve daire müdürlerinin mesai saatlerini daha etkin ve verimli kullanabilmeleri amacıyla toplantılarını mesai saatinden önce, 06.00'da başlatıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Kenan Çiftçi, erken saatte toplantı uygulamasını görev yaptığı diğer illerde de gerçekleştirdiğini belirterek, "Erken yatıyorum ve erken kalkıyorum. Güneşin ilk ışıklarıyla uyanan vücudumuzun ve beynimizin çok daha iyi fikirler, projeler ve faydalı şeyler ürettiğine inanıyorum" dedi.

"Sabahları erken kalktığımız zaman çok daha zinde olduğumuzu düşünüyorum" diyen Çiftçi, şöyle devam etti:

"Her sabah saat 05.00 gibi kalkıp mutlaka yürüyerek spor yapıyorum. Bu yürüyüş sırasında da daha önceki planladığımız projeleri nasıl yürütürüm diye düşünüyor, fikir üretiyorum. Aynı zamanda hayat bu saatlerde tam anlamıyla hareketlenmemiş olduğu için gürültü ve korna sesi de olmuyor. Böylelikle güne çok sessiz ve sakin bir ortamda başlıyorum. Her şeyden önce güne zinde bir şekilde başlıyorum. Bu zamana kadar bunun pek çok faydasını gördüm. Toplantıyla ilgili bana gelen tepkiler ise olumlu."

"Güneş ışınları vücudun anahtarıdır"

Ordu'ya atandıktan sonra daire müdürleri ve kaymakamlarla sabah erken saatte toplantı yapılması konusunu istişare edip onların da fikirlerini alarak uygulamayı başlattığına dikkati çeken Çiftçi, "Şu çok iyi bilinmeli ki zorlama ya da istek dışı bir toplantı yapmıyoruz. Arkadaşlarımızın isteği ve talepleriyle bunu yapıyoruz. Aynı zamanda bunu gelişmiş ülkelerin yöneticilerinde de gördük. Oralardaki insanlara ve şirketlerine olan katkıyı anladık. İnsan vücudunun en çok dinç olduğu vakitler sabah saatleridir" ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi, güneş ışınlarının vücudun anahtarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ışınlar sağlık yönünden bizlere çok faydalı. Bunu bilim adamları da araştırdığında, gece çalışanların performansı gündüz çalışanlara göre yüzde 25 daha düşük çıkmış. Sabah güneşinin faydalı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Güneşin doğuşuyla kuşlar ötmeye ve tabiat uyanmaya başlar. Bu nedenle toplantılarımızı bu saatte yapmaya özen gösteriyorum."

Vali Kenan Çiftçi, toplantıların erken yapılması ve işlerin de erken bitmesiyle eşi ile çocuklarına daha fazla vakit ayırabildiğini, diğer bürokratların da aynı şekilde ailesine daha fazla vakit ayırdığına inandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber