Aday öğretmenlere 'uyum' gezisi

Muğla’ya yeni ataması gerçekleşen aday öğretmenler, uyum amacıyla Muğla merkezdeki okulları ziyaret ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aday öğretmenlere 'uyum' gezisi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ilçe ve yakın çevresine ilk ataması gerçekleştirilen öğretmenlere, Uyum Eğitimi kapsamında eğitim kurumlarını ziyaret ve Muğla'nın tarihi turistik mekânlarına gezi programı düzenlendi. Aday öğretmenler, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ay nezaretinde müdürlüğe bağlı okul ve kurumları ziyaret ederek okul/kurumlar hakkında bilgi alırken, Muğla'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.

Öncelikle Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden aday öğretmenler; İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar'dan kurum ve işleyişi hakkında bilgi aldılar. Çınar, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, Muğla'ya yeni atanan öğretmenlere başarılar diledi. Her türlü sorunda yanlarında olduklarını söyleyerek, aday öğretmenlerin kendilerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri konularında tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi, 75.Yıl Ortaokulu, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Akçaova İlkokulu'nu ziyaret eden öğretmenler, ilgiden memnun kaldıklarını açıkladılar.

Kurumların iş ve işleyişleri konusunda bilgi alan aday öğretmenler ayrıca Muğla'nın tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler. Aday öğretmenlere yönelik ziyaret ve gezi programı dünyaca meşhur Akyaka beldesinin gezilmesi ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber