Tatbikatta hastanede mahsur kalan hastalar kurtarıldı

BOLU İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde, temsili 7.1 büyüklüğünde depremin ardından meydana gelen yangın ve sonrasında yıkılan merdivenler nedeniyle mahsur kalan hastaların kurtarıldığı tatbikat nefes keserken; ekiplerin koşuşturmaları ve yaralıların taşınmaları gerçeği aratmadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatbikatta hastanede mahsur kalan hastalar kurtarıldı

İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Senaryo gereği 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından hastanede yangın çıkması ve binanın merdivenlerinin hasar görmesi nedeniyle mahsur kalan hastaların kurtarılması canlandırıldı. Hastane içerisinde mahsur kalan 7 kişiyi kurtarmak için ekiplerin yaptığı çalışmalar ve koşuşturmalar gerçeği aratmadı. Hastane personeli yaralıların tahliyesi sırasında acil serviste bulunanları kucaklarında taşıyarak bahçede oluşturulan sahra hastanesine taşıdı. Olay yerine kısa sürede ulaşan 112 Acil, UMKE, itfaiye ve AFAD ekipleri hastaları kurtarmak için seferber oldu. Gaz maskeleriyle hastaneye giren itfaiye ekipleri hastaları kucaklarına alarak dışarıya çıkardı. Hastanenin dördüncü katındaki yoğun bakım ünitesinde mahsur kalanlar ise pencereden alınarak aşağı indirildi.

AFAD ekiplerinin ise hastanenin dördüncü katındaki bir hastayı halatlara bağladıkları sedyeyle sahra hastanesinin bulunduğu alana kadar getirmeleri ise tatbikata katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikatta kurtarılan hastalar ve yaralılar 112 Acil ekipleri tarafından ambulaslarla hızla hastanelere götürüldü. Hastanede mahsur kalanların kurtarılmasının ardından tatbikat sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber