İstihdam fazlası personel olarak DPB'ce 1,5 yıldır bir yere atanamayan bir kamu personelinin durumu

Haber Giriş : 29 Aralık 2003 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstihdam fazlası personel olarak DPB'ce 1,5 yıldır bir yere atanamayan bir kamu personelinin durumu

Eğer istihdam fazlası personel iseniz www.memurlar.org adresinde yer alan "Size Özel Forum Başlığı" (İFP) altından bilgi, görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Ben daha önce ziraat bankasında çalışmakta iken malum sebeplerden dolayı başka kuruma 2002 yılının 9. ayında atamamı istedim. Devlet Personel de atamamı, Gümrük Müsteşarlığının istek yazısına istinaden ilgili kuruma 45 gün içinde atamamı yaptı. Fakat seçimlerden sonra ben ve benim gibi yaklaşık 11 kişi Devlet Personel'e iade edildik. Ama Devlet Personel gerekçeyi uygun görmeyerek ilgili kuruma ısrar yazısı gönderdi. Fakat Gümrük Müsteşarlığı da belli bi süre bekledikten sonra, tekrar "bir üst makamca uygun görülmedi" diye iade etti ve bu şekilde 1,5 senedir devam ediyor.

Aralarında 5 kez yazışma gerçekleşti. Ben ilgili kuruma dilekçe vererek işe başlamak istediğimi bildirdim. (4046'lı yasaya istinaden ) yılbaşından sonrada dava açmak için hazırlık yapıyorum.

NEREYE BAŞVURSAM BOŞVER GEZMENE BAK DİYORLAR!!! Ama nereye kadar!

Yani bu bankamatik memurlarına hak veriyorum. Çünkü yasalara uygun davranılmıyor. Benim 1,5 sene gibi bir kaybım var. Hem çalıştığım kurumdan hem de çalışacağım kurumdan benim gibi bir yüksekokul bir de fakülte bitirmiş birinin atıl durumda bulunması reform yapmak istiyenlere örnek olabilir, belki....

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber