YÖK'ün 3 hedefinden biri uluslararasılaşma

YÖK’te ‘Uluslararasılaşma’ Toplantısı. Çetinsaya: Yükseköğretimde üç temel hedefimizden biri uluslararasılaşma.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu ev sahipliğinde Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda ''Türkiye'de Uluslararası Öğrenciler: Gelişmeler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri'' başlıklı toplantı tüm üniversitelerin Dış İlişkiler Birimi yetkilileri ve paydaş kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıda katılımcılara seslenen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Türkiye'nin 2023 Vizyonu Strateji Belgesi üzerinde çalıştıklarını belirterek Türk yükseköğretim sisteminin üç temel hedefini niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye çevirmek, nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek ve her manasıyla her bakımdan uluslararasılaşma olarak ifade etti.

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bu toplantıların önemli olduğunun altını çizerek bugüne kadar yapılan toplantılar sayesinde somut verilerin ortaya çıktığını ve bu sayede bir politika geliştirdiklerini dile getirdi.

Yükseköğretim Kurulu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman, ''Uluslararası Öğrenci Hareketliliği ve YÖK'ün Uluslararasılaşma Stratejisi'' başlıklı sunumunda Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısının son iki yılda iki kat artış göstererek 45 bin sayısına ulaşıldığını belirterek gelecek birkaç yıl içerisinde 100 bin uluslararası öğrenci hedeflendiğini belirtti.

Toplantı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans temsilcilerinin ve üniversitelerden uluslar arası öğrenci ofisi yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen panellerle devam etti. Oturumlarda, uluslararası öğrenci temini konusunda üniversitelerin tecrübeleri paylaşılarak uluslararası öğrencilerle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Üniversitelerin uluslararası öğrenci ofislerinin geliştirilmesi ve tam zamanlı uluslararası öğrenci sayısının arttırılması konusunda katkı sağlaması amacıyla düzenlenen toplantı bütün katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştıkları genel değerlendirme bölümü ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber