Dekandan doktorlar için 'zorunlu hizmet' önerisi

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Özkan Polat, üniversite hastanelerinde kilit noktalarda görev yapan doktorların zorunlu devlet hizmetlerini, bulundukları kurumda yapmalarına imkan tanınmasını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dekandan doktorlar için 'zorunlu hizmet' önerisi

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özkan Polat, Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde çocuk karaciğer nakli sırasında bulunması gereken gastroenteroloji uzmanının, zorunlu hizmet nedeniyle ayrılması nedeniyle yaklaşık bir aydan bu yana güç durumda kaldıklarını bildirdi. Organ nakil merkezinin 2004 yılında kurulduğunu, hekimlerin 'gece- gündüz' demeden fedakarca çalıştıklarını anımsatan Prof.Dr. Özkan Polat, organ naklinin ekip işi olduğuna dikkat çekti. Prof.Dr. Polat, şöyle dedi:

"Çocuk karaciğer naklinin yapılması için çocuk gastroenteroloji uzmanının olması gerekiyor. Bu konda yetişmiş elemanımız vardı. Ama zorunlu hizmet nedeniyle kurum dışında bir başka yere atanınca bir müddet çocuk karaciğer nakillerinde aksamalar meydana geldi. Bu sorunun çözülmesi gerekir. Bakanlık nezdinde de girişimlerimiz oldu. Biz, üniversite hastanelerinde kilit noktalarda görev yapan doktorların ihtiyaç duyulması durumunda, zorunlu devlet hizmetini bulundukları kurumda yapılmasına imkan tanınmasını istiyoruz. Bu konu bir kanunla, küçük bir değişiklikle mümkün olabilir. Siyasi desteğin sağlanması gerekiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber