Bürokraside 'ıslık' komedisi

Haber Giriş : 06 Mart 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nda uzman olarak görev yapan Ramazan Açıkgöz'den, ıslıkla "Ah bu gönül seni seni arzu eder yâr" adlı şarkıyı söylediği için savunma yapmasının istendiği ortaya çıktı

Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Tevfik Diker, Genç Parti'ye genel başkan yardımcısı olduktan sonra bürokrasideki çarpıklıklarla ilgili dosya oluşturmaya başladı. Belgelere göre; Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşpınar, uzman Ramazan Açıkgöz'den ıslık çaldığı için savunma istedi. Taşpınar yazısında, şu ifadelere yer verdi: "31 Ocak 2002 günü saat 11.00 sularında otururken daire içinde süreklilik gösteren bir ıslık sesi işittim. Sese doğru ilerlediğimde tarafınızca daire içindeki görev yerinizde Türk Sanat Müziği'ne ait bir besteyi sürekli ıslık çalarak söylediğinizi tespit ettim.

'Memura yakışmaz'
Tahminen 'Ah bu gönül seni, seni arzu eder yâr' mısralarına uyum gösterir şekilde ıslık çalıyordunuz. Bu çıkarılan sesler tüm daireyi rahatsız ettiği gibi bizleri de rahatsız etmektedir, çünkü bu hal ve hareketiniz devamlı tekerrür etmektedir. Devlet memurluğuna yakışmayan bu hal, hareket ve tavırların nedeniyle savunmanızı 7 işgünü içinde yapmanızı rica ederim."

Asansör kapısı
İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Özkan da 6 Ocak 2006' da, daha önce şube müdürü olan memur Nurbani Fikri hakkında şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Fikri'ye yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:
"Özkan asansörden iner inmez, asansör kapısını hızla çarparak koşarak ilerlediğiniz, büyük gürültüyle ortamda toz ve duman bulutunun oluştuğu ve önceden beri şahsına karşı kasıtlı davranışlarınız olduğu için devlet memuruna yakışmayacak son davranışınız hakkında şikâyette bulunmuştur."

Fikri de şu savunmayı yaptı: "Asansör kapısının hızla çarpılarak kapanmasının elimdeki paketlerle mümkün olmayacağı açıktır. Teknik olarak asansör kapıları kapandığında toz ve duman bulutu oluşmaz. Toz ve duman bulutu şu hallerde oluşabilir: Helikopterlerin stabilize bir alana iniş ve kalkışlarında. Motorize taşıtların stabilize yollarda kalkış ve duruşlarında. Uçakların zorunlu hallerde stabilize yerlere inişlerinde. Bombalı saldırılarda."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber