Başbakanlık: Büyükanıt İddianamesi tümüyle yargıyı ilgilendiriyor

Haber Giriş : 06 Mart 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Van Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı Şemdinli olayları iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ilişkin ifadelerin de yer almasını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetelerden takip ettiğini belirterek, "Bu konu tümüyle hükümet ve Başbakan'ın dışında gerçekleşen ve yargıyı ilgilendiren bir konu" dedi.

Ankara kulisleri bu açıklamanın satır aralarını çözüyor. Kulislere göre bu açıklama ile hükümetten askere "Bu mesele bizim değil, yargının" mesajı gitmiş oldu. Kulislerde, Genelkurmay çevrelerinin iddianameden rahatsız olduğu ve savcılıkla ilgili şikayetlerini bu akşam Başbakan'a ileteceği belirtiliyor.

Akif Beki, yaptığı açıklamada, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın hazırladığı Şemdinli olayları iddianamesine ilişkin gelişmelerle ilgili olarak, "Van Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı Şemdinli olayları iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a ilişkin ifadelerin de yer almasını Sayın Başbakan gazetelerden izliyor. Bu konu tümüyle hükümet ve Başbakan'ın dışında gerçekleşen ve yargıyı ilgilendiren bir konu" dedi.

Akif Beki, bugün bazı gazetelerde yer alan ve Merkez Bankası yönetiminin değişmesi ile ilgili haberlerle ilgili olarak da, "Sayın Başbakan'ın, İzmir'de tekstil sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantıda Merkez Bankası yönetimi ile ilgili herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır. Makroekonomik politikaların genel çerçevesinde bir değişiklik söz konusu değildir. Sayın Başbakan bu konuda bir görüş bildirmemiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber