Rockçı imamın klibi 50 bin kere tıklandı

- Kaş ilçesinde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer ve arkadaşları tarafından kurulan "FiRock" grubunun çektiği klip, müzikseverler tarafından beğenildi. Grubun çıkış parçası "Mevlaya Gel"e çektikleri klip internetten yaklaşık 50 bin kez tıklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rockçı imamın klibi 50 bin kere tıklandı

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti.

Tüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, albüm çalışmaları için İstanbul'da stüdyoya girdiklerini, parçaların seslendirildiklerini, albümün aranjör tarafından düzenlenme aşamasında olduğunu söyledi.

Rock ve tasavvuf müziklerini birleştirerek 7 farklı esere imza attıklarını ifade eden Tüzer, albümde yer alacak eserlerin isimlerinin "Mevlaya Gel", "Her Nefeste", "Değişim Zamanı", "Göçtü Kervan", "Aşk", "Talealbedru" ve "Hep Bir Olalım" olacağını bildirdi.

Albümün "Değişim Zamanı" adıyla gelecek ay piyasaya çıkacağını belirten Tüzer, "Renkli ve sıra dışı bir albüm olacak. Zıtların uyumunu bir araya getirdik. Albümdeki parçalar, insanların gönül ve ruh dünyalarında farklı manalar uyandıracak. Sözlerinde tasavvufi derinliği olan eserle insanları tefekküre sevk ederek kendi özlerindeki manaları keşfetmelerine vesile olmak istiyoruz" dedi.

Tüzer, albümün çıkmasının ardından ikinci kliplerini Kaş'ta "Değişim Zamanı" parçasına, üçüncüsünü ise kasım ayında Antalya'da "Talealbedru" parçasına çekeceklerini anlattı.

"Kitlelere daha fazla ulaşma imkanı buluyoruz"

Temmuz ayında İstanbul'da single parçaları "Mevlaya Gel"e çektikleri klibin internetten yaklaşık 50 bin kez izlendiğini bildiren Tüzer, klibi izleyen bazı kişilerden mektup geldiğini, telefonla tebrik aldığını, evine ziyarete geldiklerini ve internetten mesaj attıklarını kaydetti.

Tüzer, gelen yorumların yüzde 90'nının olumlu olduğuna işaret ederek, "Ateist insanlardan çok güzel mesajlar geliyor. Klibi izleyen ateist bir kişi etkilendiğini, Kur'an-ı Kerim mealini incelemeye başladığını yazmış. Mesajında benimle iç dünyasında paylaşımlarda bulunarak dine bakış açısının değiştiğini belirtti" diye konuştu.

Klibi izleyen bir ateistin ise "Grubunuzu televizyon programında izledim, muhteşem bir bakış açın var. Umarım bütün insanlar senin gibi aydınlığa ulaşmak için çaba gösterir. Sana hayatın güzellikler getirmesini diliyorum bir dinsiz olarak" şeklinde yorum yazdığını dile getiren Tüzer, "Rock, evrensel bir müzik, bu nedenle kitlelere daha fazla ulaşma imkanı buluyoruz. Bizim ulaşabileceğimiz en güzel tebliğ metodu. Koyduğumuz hedefe varmak için maddi manevi her şeyi göze aldık" diye konuştu.

Tüzer, gruba back vocalde Anıl Kovastan'ın 4'üncü kişi olarak eklendiğini bildirerek, albüm çıktıktan sonra yurt içi ve dışında konserler vermeyi planladıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber