İlköğretim okulunda taciz iddiası

Haber Giriş : 07 Mart 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Ümraniye'deki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören kız öğrencinin, 15 yaşlarındaki bir genç tarafından okul tuvaletinde tacize uğrayıp, oral sekse zorlanması iddiası velileri ayaklandırdı. Şikayet üzerine polis okul ve çevresinde geniş çaplı araştırma başlatırken, veliler ise okul idaresini suçlayıp benzer iki taciz olayının da gizlendiğini ileri sürdüler.

Ümraniye Leman Ana İlköğretim Okulu'nda akıllara durgunluk veren cinsel taciz olayı, saat 16.00 sıralarında 4'üncü sınıf öğrencisi P.I.'nın perişan bir vaziyette öğretmenler odasına gelerek gözyaşları arasında bir öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. P.I. okul kapısında kolluk nöbeti tutarken öğrencilerin derste olduğu bir sırada ihtiyaç gidermek için kızlar tuvalete gittiğinde, ellerini lavaboda yıkalan 15 yaşlarında tanımadığı bir kişinin önce kendisini köşeye sıkıştırdığını söyledi. Daha sonra bu kişinin, ?Ben senin ağabeyinim, korkmana gerek yok'' diyerek önce ellerini vucudunda gezdirdiğini, ardından da, ?oral seks' yaptırdığını iddia etti. P.I., bu kişinin daha sonra kaçarak okuldan uzaklaştığını anlattı.

Haber verilmesi üzerine polis okula gelerek araştırma başlatırken, P.I. tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için hastanene götürüldü.
Olay Yeri İnceleme ekipleri okula gelerek, olayın gerçekleştiği kızlar tuvaletinde, parmak izi ve meni örnekleri araştırması yaptı. Tacize uğrayan P.I.'nın ifadesi doğrultusunda tacizcinin robot resmi çizildi. Okulda, karakol kuran polis ekipleri, bugün okulda bulunan öğrencileri velileri ile birlikte okula çağırarak tek tek ifadelerine başvurdu.

VELİLER, OKUL İDARESİNİ SUÇLADI
Olayın duyulması üzerinde, veliler okula akın etti. Olayı değerlendirmek için toplantı yapan öğretmenler ise, velilerin gelmesi üzerine kaçarcasına okuldan uzaklaştı. Okul idaresini suçlayan veliler, daha önce iki ayrı tecavüz olayının daha gerçekleştiğini ve okul yönetiminin örtbas ettiğini öne sürdü. Veliler, okulun güvenliğinin olmamasından da yakındı. Okulda, sık sık olayların olduğunu ileri süren veliler, uçucu madde bağımlısı gençlerin de okul önünde öğrencileri rahatsız ettiğini ve çocuklarının tedirginlik içersinde okula gidip geldiğini anlattılar. Polis, taciz zanlısının yakalanması için araştırmalarını sürdürüyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber