Polisin dikkatiyle 23 bin lirasını kurtardı

İZMİT'te, cep telefonundan arayıp kendisini 'komiser' olarak tanıtan bir kişinin verdiği hesaba 23 bin lira yatırmak üzere olan 61 yaşındaki Cavit G., polis dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin dikkatiyle 23 bin lirasını kurtardı

Kartepe İlçesi'nde oturan emekli işçi Cavit G.'yi cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini 'Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser' olarak tanıtttı. Arayan kişi Cavit G.'ye, "Terör örgütü mensupları senin hesabını ele geçirmiş. Diyarbakır'da süren bir operasyon kapsamında bu teröristlerin yakalanması için vereceğim hesap numarasına bütün paranı yatırman gerekiyor. Kimseye de birşey anlatma" dedi.

Paniğe kapılan Cavit K., bankaya giderek hesabından 23 bin lirayı çekti. Telaşlı bir şekilde bankanın önünde bekleyen Cavit K.'nın durumundan şüphelenen polisler, yanına gelip çeşitli sorular sordu. Anlatılanların ardından polisler, Cavit K.'nın dolandırılmak üzere olduğunu fark etti. Polislerin uyarılarıyla kendine gelen Cavit K., verilen hesaba parayı yatırmadı.

Son anda dolandırılmaktan kurtulduğunu söyleyen Cavit K., "Gizli bir operasyon yapıldığını ve banka hesabımın boşaltılacağını söyledi. İstedikleri parayı da verecekleri bir hesaba yatırmam söylendi. Paniğe kapıldım. Polislerin yardımı sonucu paramı dolandırıcılara kaptırmadım" diye konuştu.

Öte yandan Kocaeli Asayiş Sube Müdürlüğü'ne bağlı güven timlerinin, yine benzer bir yöntemle 10 bin lirasını verilen bir hesaba yatırmak üzere olan Ahmet Ç.'yi de son anda uyarıp, dolandırılmaktan kurtardıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber