Öğrenci servislerinin okul önlerindeki park çilesi

Yozgat’ta öğrenci servis şoförleri, okul önlerinde öğrenci indirme bindirme sırasında park yapmanın kendileri için çileye dönüşmesinden yakınıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci servislerinin okul önlerindeki park çilesi

Yozgat’ta öğrenci servis şoförleri, okul önlerinde öğrenci indirme bindirme sırasında park yapmanın kendileri için çileye dönüşmesinden yakınıyor.

Yozgat’ta en büyük sıkıntılarından biri olan otopark sıkıntısını oklarlın açılmasıyla birlikte öğrenci servis şoförleri daha fazla yaşıyor. Öğrenci servis şoförleri, öğrencileri indirme bindirme işlemleri sırasında okul bahçelerine giremediklerini okul önlerinde de vatandaşın araçlarını park etmelerinden dolayı öğrencilerini indirme bindirme konusunda büyük sorun yaşadıklarını belirtiyor.

Sakarya İlkokulu önündeki yolun tek yön olduğun ve servis araçlarına göre kapıya da ters olduğunu ifade eden Ayhan Kayhan, “Okullara öğrenci giriş çıkış saatlerinde burada trafik tamamen tıkanıyor bazı vatandaşlar da tek yön olmasına rağmen ters yönden giriyor. Biz bu yolun yine tek yön olmasını ancak yönün değiştirilmesini istiyoruz. Yön değiştirildiği zaman araçların kapısı okula dönük olacak öğrenci böylece yoldan karşıya geçmeden direk okulun içine inecektir” dedi.

Atilla Ertuğrul isimli servis şoförü de Sakarya İlkokulu başta olmak üzere bütün okulların önünde öğrenci indirme bindirme sırasında sıkıntı yaşıyoruz, “Aracımızı okulun öne yaklaştırıp öğrencimizi alamıyoruz. Hatalı parklardan dolayı öğrenci alırken zaman zaman trafik sıkışıyor ve suçlu servis şoförleri oluyor. Biz özellikle Sakarya ilkokulu önünde park konusunda bir düzenleme yapılmasını tek yönün de diğer yöne verilmesini istiyoruz. O zaman öğrencimizi daha rahat alır daha rahat bırakabiliriz ve trafik de sıkışmamış olur” diye konuştu

Mustafa Irkılata isimli servis şoförü okulların önünde park konsun da büyük sorun yaşadıklarını belirterek, “Yetkililerden park sorununa bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Öğrencileri okullardan alma ve okula bırakmada çok sıkıntı yaşıyoruz. Giriş çıkış saatlerde trafik çok yoğun oluyor öğrencilerimizi alamıyoruz. Hatalı parklar sebebiyle çocukları oklun önüne bırakamıyoruz ve çocuklar karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber