Sınıf arkadaşını bıçaklayan liseliye 18 yıl hapis istemi

Zonguldak'ta, ders malzemesini çaldığı iddiasıyla tartıştığı sınıf arkadaşı 19 yaşındaki Ö.A.'yı okul çıkışı bıçaklayan lise öğrencisi 20 yaşındaki U.Ş., 18 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınıf arkadaşını bıçaklayan liseliye 18 yıl hapis istemi

Zonguldak'ta, ders malzemesini çaldığı iddiasıyla tartıştığı sınıf arkadaşı 19 yaşındaki Ö.A.'yı okul çıkışı bıçaklayan lise öğrencisi 20 yaşındaki U.Ş., 18 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor.

Geçen 7 Mayıs'ta meydana gelen olayda, Endüstri Meslek Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencisi U.Ş., atölye dersinde iş malzemesini çaldığını iddia ettiği sınıf arkadaşı Ö.A. ile tartıştı. İki arkadaş, aynı gün okul çıkışında mahalle arasında da tartışmaya devam etti. Çıkan kavgada U.Ş., Ö.A.'yı karın bölgesinden bıçakladı. Ağır yaralanan Ö.A., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedaviyle hayati tehlikeyi atlatarak sağlığına kavuştu.

Tutuklanan U.Ş. hakkında ise 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Saldırmak amacıyla bıçak taşımak' ve 'Hakaret' suçlarından 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık U.Ş. ve avukatlar hazır bulunurken, Ö.A. katılmadı.

Sanık U.Ş. ifadesinde, "Sınıfta malzememi çalınca tartıştık. Ben atölye öğretmenine malzemelerimi çaldığını söyledim ama o 'çaldırmasaydın' dedi. Okul çıkışında da tartışınca kavga çıktı" dedi. Tanık olarak dinlenen öğretmen C.Ş. ise sınıfta öğrenciler arasında sürekli malzeme alışverişi olduğunu ve bunu hırsızlık olarak değerlendirmediklerini, sanığın da malzemesinin çalındığını kendisine söylemediğini ileri sürdü.

Mahkeme, sanık U.Ş.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber