Midyat'ta SBS ve LYS başarısızlığı için komisyon

MARDİN'in Midyat ilçesinde geçmiş yıllara göre öğrencilerin SBS ve LYS'de başarısız olmalarının nedenlerini belirleyip çözüm üretmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından araştırma komisyonu kuruldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midyat'ta SBS ve LYS başarısızlığı için komisyon

MARDİN’in Midyat ilçesinde geçmiş yıllara göre öğrencilerin SBS ve LYS’de başarısız olmalarının nedenlerini belirleyip çözüm üretmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından araştırma komisyonu kuruldu.

Midyat Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete ile Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Aydın Üstün’ün başkanlığında oluşturulan 12 kişilik araştırma komisyonu, merkez başta olmak üzere, belde ve köylerin ortaokul, lise ve dengi okul müdürlerinin katılımıyla, "Başarısızlık nedenleri ve çözüm önerileri" konulu toplantılar gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra özel dershane müdürleri ve sendika başkanları ile de değerlendirme toplantısı yapacak olan komisyon, yerel başarısızlığın kaynağı ve çözüm önerilerini raporlar halinde ortaya koyacak. Konu hakkında konuşan Midyat Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğrencilerin başarısızlık nedenlerini ve çözüm yollarını tespit etmek amacıyla araştırma komisyonu kurduklarını belirterek, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimdeki başarısızlığı her anne babayı olduğu kadar bizleri de üzüyor. Bu başarısızlığın nedenleri ve çözüm önerileri komisyonumuz tarafından ortaya konulacak" dedi.

KAYNAK KİTAP VE TESTLERİ ÜCRETSİZ VERECEĞİZ

Milli Eğitim Müdürü Şişman; Türkçe, Matematik, Fizik ve Kimya gibi tüm dersleri okutan öğretmenlerle zümre toplantıları gerçekleştirdiklerini de ifade ederek, "Bu toplantılar ile hedefimiz Midyat’ın, Türkiye ve Mardin genelindeki başarı durumunu ortaya çıkarmaktır. Eğitimde bulunduğumuz sıralamayı Midyat hiç hak etmiyor. Bu çıtayı yukarılara taşımamız lazım. Velilerden isteğimiz çocuklarının bu kurslara devamını sağlamalarıdır. Bu konuda bize yardımcı olsunlar. Çocuklarımızın geleceği için okul idaresi, öğretmen, öğrenci, veli ve bizlerin omuz omuza vermesi lazım ancak bu şekilde başarı gelir. İlçedeki branş öğretmenleri son 10 yılın SBS ve LYS’de çıkan sorular üzerinde de analizler yapacak. Bizim belirlediğimi hedef doğrultusunda okullar da bu paralel de kendi hedeflerini belirleyecek. Bu sene öğrencilerimizi hangi plan çerçevesinde sınavlara hazırlamamız gerektiğini ortaya çıkaracağız. Bunun devamında da merkez ve köylerdeki ortaokul ve liselerde ücretsiz sınavlara hazırlık kursları açacağız. Öğrencilerimize kaynak kitap ve testleri biz ücretsiz vereceğiz. Büyük bir ihtimalle birçok okulumuzda bu hafta sonu bu kurslarımızda eğitim vermeye başlayacağız. Sınav zamanlarına kadar öğrencilerin artık kendinden emin bir şekilde başarıyı hedefleyen noktaya ulaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber