Simav'da tarih ortaya çıkacak

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan tarihi değerleri ortaya çıkartmak ve turizmde hak ettiği yere gelmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldıkları izinle Bizans Dönemi'ne ait kalıntıların bulunduğu Hisar Tepesi'nde kazı çalışması başlattıklarını bildirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav'da tarih ortaya çıkacak

Başkan Karahan, belediyeye ait 20 işçiyle başladıkları kazı çalışmalarına Kütahya Müze Müdürlüğü'nün de destek verdiğini belirtti. Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün'ün başkanlık ettiği kazı çalışmalarına arkeoloğlar Serdar Ünan ve Özkan Sulak'ın da katıldığını ifade eden Başkan Karahan, sur duvarlarının ortaya çıkması, yetkililerin de onay vermesi halinde kentin en yüksek kesimindeki Hisar Tepesi'ne bir restoran yapılacağını kaydetti.

Hisar Tepesi'ndeki tarihi kalıntıların Bizans Dönemi'nde savunma ve sığınma amacıyla yapılan kale duvarları olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, “Sur duvarlarına, kalenin yukarısından aşağıya doğru bir toprak akıntısı var. Yağmur suları ve değişik nedenlerden dolayı akan topraklar kalenin sur duvarlarını kaplamış. Öncelikle temizleyip sur duvarlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber