Anne- kızın ölümüne sebep olan sürücü kusurlu bulundu

Kırmızı ışıkta geçip, çarptığı otomobili sulama kanalına sürükleyerek 40 yaşındaki Yasemin Dağlı ile 4 yaşındaki kızı Yaren'in ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen 31 yaşındaki Hasan Akbulut'un asli kusurlu olduğu bildirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anne- kızın ölümüne sebep olan sürücü kusurlu bulundu

ADANA'da, kırmızı ışıkta geçip, çarptığı otomobili sulama kanalına sürükleyerek 40 yaşındaki Yasemin Dağlı ile 4 yaşındaki kızı Yaren'in ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen 31 yaşındaki Hasan Akbulut'un asli kusurlu olduğu bildirildi.

Kaza, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Fatih Mahallesi'nde geçen 8 Eylül 2012'de meydana geldi. Gürselpaşa Mahallesi'nde oturan, oto yıkamacı, 31 yaşındaki İbrahim Halil Uğur, soğuk algınlığından rahatsızlanan üvey kızı Yaren Aksak'ı içinde eşi, kayınbiraderi ile birlikte 7 kişinin bulunduğu 01 DS 952 plakalı otomobil ile hastaneye götürdü. Küçük kız, hastanede serum verildikten sonra taburcu edilince aile eve dönmek üzere yola çıktı. İbrahim Halil Uğur, otomobili ile Kıyıboyu Caddesi metro üst geçidinin altındaki ışıklı kavşaktan dönüş yapmak istedi. Bu sırada Mücahitler Bulvarı'ndan kent merkezi yönüne gelen ve kırmızı ışıkta hızla geçmek isteyen Hasan Akbulut yönetimindeki 33 ADA 64 plakalı otomobil, içinde hastaneden dönen ailenin bulunduğu otomobile çarptı. Otomobil kaldırıma çıkıp, sonra da sulama kanalına uçtu. 3 metre derinliğinde su dolu kanala düşen otomobildeki Yaren ile annesi Yasemin boğularak öldü. Şoför Uğur, 44 yaşındaki Nusret Dağlı, 31 yaşındaki Muhammet Dağlı, Dağlı'nın eşi 26 yaşındaki Emel, çocukları 5 yaşındaki Melek akıntıya kapılan otomobil içerisinden kurtarıldı.

Kaza ardından tutuklanan Hasan Akbulut hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Akbulut, 29 Kasım 2012'de yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

Mahkeme heyetinin isteği üzerine rapor düzenleyen Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı, sanık sürücü Hasan Akbulut'un asli kusurlu olduğuna karar verdi. Kazada, diğer sürücü İbrahim Halil Uğur'un kusurunun bulunmadığı bildirilen raporda, "Hızını meskun mahal şartlarına göre ayarlamamış, kavşağa hız azaltarak uygun hızla yaklaşmamış, bu haliyle, kavşakta kendi istikametine yanan kırmızı ışığa rağmen durmayıp, ışık ihlali yaparak kontrolsüzce kavşağa girmiştir" denildi.

Kusurlu olduğunu kabul etmeyen Akbulut, savunmasında şöyle dedi:

"Olayda kusurum yok. Kesinlikle kırmızı ışıkta geçmedim. Diğer aracı sürüklemedim. Çok hafif çarpma oldu. Benim aracımda da çok hafif bir hasar meydana geldi. Bu hasar da çarpmanın çok yavaş olduğunu göstermektedir. Kazanın asıl sebebi ise kanalın kenarında koruyucu halat olmamasıdır."

Kanala uçan otomobilin sürücüsü İbrahim Halil Uğur sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bize yeşil ışık yanınca geçmek istedik. Bu sırada sanığın kullandığı araç, hızla gelerek bize çarptı. Sonra kendimi kanalda buldum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber