Doktor şikayet etti, dolandırıcılık şüphelileri yakalandı

Telefonla aradıkları kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 200 bin lirası dolandırılmak istenen doktorun şikayeti üzerine çalışma başlatan polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor şikayet etti, dolandırıcılık şüphelileri yakalandı

ŞANLIURFA'da, telefonla aradıkları kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 200 bin lirası dolandırılmak istenen doktorun şikayeti üzerine çalışma başlatan polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa'da görevli bir doktor, dün polise başvurarak kendisini savcı olarak tanıtan bazı kişiler tarafından dolandırılmak istendiğinden şüphelendiğini söyledi. Polis, doktorun ifadesine başvururken, şüpheliler ile telefon bağlantısını kesmemesini istedi. Polise ifade veren doktor, telefonla arayan ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişinin, banka hesaplarında oynama olduğunu ve hesabındaki paraların terör örgütüne aktarıldığını söylediklerini anlatırken, "Operasyonun gizliliği ve hesabımdaki paraların korunması için 200 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Parayı da kendilerinin bildireceği yere bırakmamı istedi" dedi.

Bu ifadenin ardından polisler, doktorun telefonlarına bakmasını ve şüphelilerin isteklerine olumlu yanıt vermesini istedi. Bu sırada doktoru arayan şüpheliler, 200 bin lirayı bir çanta içerisinde Akçakale yolu üzerinde adresini boş araziye bırakmasını istedi. Polislerin yönlendirmesi ile doktor yanına aldığı çantayı, şüphelilerin istediği yere bırakarak ayrıldı. Bölgede pusu kuran polisler, bir süre sonra çantayı almaya gelen 3 şüpheliyi kısa kovalamaca ardından gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen F.K., İ.E. ve F.P., suçlamaları kabul etmeyerek iftiraya uğradıklarını öne sürdü. Evlerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ile SIM kart ele geçirilen 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve 'dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber