Doğuştan böbreği olmayan minik Rıdvan'ın babası çaresiz

Kastamonu'da doğuştan bir böbreği bulunmayan, diğerinde yetmezlik bulunan küçük çocukları 2.5 yaşındaki Rıdvan Elmacı'nın masraflarını karşılayamayan ailesi, hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğuştan böbreği olmayan minik Rıdvan'ın babası çaresiz

Kastamonu'da sebze-meyve kasalarını boşaltıp, aylık 500 TL geliri bulunan, ancak 4 aydır evinin 200 TL kirasını ödeyemeyen, hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığını belirten 4 çocuk babası, 37 yaşındaki Selamet Elmacı, doğuştan tek böbreği bulunmayan, diğer böbreğinde yetmezlik bulunan küçük oğlunun tedavi masraflarını karşılamakta çaresiz kaldı. Yeşil kartı bulunan baba Elmacı, tedavi için İstanbul'a götürmekte zorlandıkları oğulları Rıdvan'ın ilaçlarını ve mamasını dahi alamamaktan yakınıyor. Haftalık kazandığı 100-150 TL ile geçinmeye çalışırken rahatsızlığı bulunan oğlu Rıdvan'ın sağlıklı beslenemediğini belirten baba Selamet Elmacı, tedavisini ise yeterince yaptıramamaktan yakınıyor. Selamet Elmacı, şöyle dedi:

"Kirada oturduğumuz evin sahibine 4 aydır ödeme yapamıyorum. Rıdvan'ın hastalı belimizi büktü. Komşularımızın yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyoruz. Düzenli bir gelirimiz yok. Kışın yakacak ihtiyacımızı, çocuklarımızın okul masraflarını, zaman zaman da hastaneye giderken ihtiyaçlarımızı komşularımızın verdikleri paralara karşılıyoruz. Kimseye derdimi anlatamadım, bir şey istemedim. Halde haftada 2-3 gün kasa boşaltıp, 100-150 TL kazanıyorum. O da masraflarımıza dahi yetmiyor. Ben düzenli ve sigortalı bir iş istiyorum. Ailemi geçindirmem ve çocuklarımın geçimine sağlamak için buna ihtiyacım var."

Oğlunun pençesine düştüğü hastalıktan kurtarılmasını isteyen anne Simla Elmacı da eşine sigortalı bir işle çocuğunun sağlığına kavuşabilmesi için yardım eli beklediğini söyledi. Anne Elmacı," Rıdvan doğduğundan beri bu hastalıkla mücadele ediyor. İstanbul Şişli Hastanesi'nde tedavi görüyor. Tedavisi için belli dönemlerde İstanbul'a gidiyoruz. Ancak masraflarına artık gücümüz yetmiyor. Bizim herhangi bir sağlık güvencemiz de yok. Sadece yeşil kartımız var, o da zaten yeterli olmuyor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) kendilerine sadece yol parası ile kuru gıda yardımı yaptığını belirten anne Elmacı, şöyle devam etti:

"Çocuğumuzun eczane masraflarını karşılayamıyoruz, gereken ilaçları alamıyoruz. Eczaneye bile borcumuz var. Rıdvan, bu hastalıkla hayatının sonuna kadar yaşayacak. Yaşı ilerledikçe diyaliz makinesine bağlanacak. Bu yük bizim için altından kalkılamaz hale gelecek. Kimseye dertlerimizi anlatamıyoruz. Devletten, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyo

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber