Sivil giyimli en büyük Atatürk heykeli Didim'e yapılıyor

Didim Belediyesi tarafından yapımı süren Didim Kent Meydanı ve tören alanına kurulacak olan dev Atatürk Heykelinin yapımı sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivil giyimli en büyük Atatürk heykeli Didim'e yapılıyor

Didim Belediyesi tarafından yapımı süren Didim Kent Meydanı ve tören alanına kurulacak olan dev Atatürk Heykelinin yapımı sürüyor. Meydana konuşlandırılacak olan Sivil giyimli Atatürk heykelinin 8 metre olacağını kaydeden Heykeltıraş Ali Savıcı heykelin sivil giyimli en büyük Atatürk heykeli olduğunu söyledi.

Didim Belediyesi İtfaiye Amirliği bahçesine kurulan özel bir çalışma alanı üzerinde yapımı süren heykeli Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve gazeteciler birlikte inceledi. Heykelin Mimarı Heykeltıraş Ali Savıcı heykeli aynı zaman Resim Öğretmeni olan kardeşi Ahmet Savıcı ve yardımcıları Nuri Ayaz ve Alican Çubuk ile yapıyor.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı heykeli yapanların daha önce Eskişehir ve Antalya Büyükşehir belediyelerinde ciddi çalışmalar yaptığını belirterek Didim’de de birkaç tane heykellerinin olduğunu söyledi. Başkan Kamacı Tören alanı ve Kent meydanı olarak yapılan projenin Ege bölgesindeki en büyük meydanlardan biri olduğunu belirterek “Projeyi yapan Üniversitedeki Hocalar bizlere, meclis üyelerimize ve birim amirlerimize bu konuda 3-4 kez brifing verdiler. Bu noktada en büyük tören alanını ve Atatürk heykelini Didim’e yapmaktan mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Başkan Kamacı tören alanında ışık ve su oyunlarının olacağını belirterek alanın sadece törenlerde değil yıl boyunca 24 saat halkın kullanımında olacağını belirtti.

20 EKİM’DE HEYKEL YERİNE DİKİLECEK

Heykelin mimarı heykeltıraş Ali Savıcı ise heykelin kil aşamasının sürdüğünü ve 8 metrelik heykel için 2 aydır 4 kişilik ekiple çalıştıklarını söyledi. 15 gün sonra kil çalışmasının tamamlanacağını ve kalıp alınacağını kaydeden Sıvacı 20 Ekim’de heykeli yerine koymayı planladıklarını ifade etti.

Atatürk’ün şu zamana kadar sivil giyimli en büyük heykelinin 7 metre olduğunu belirten heykeltıraş Ali Savıcı “Askeri giyimli olarak Atatürk’ün Kocatepe’de 10 metreyi bulan heykeli var ama sivil giyimli olarak bu heykel 8 metre ve Ege bölgesinde ve Türkiye’de bu şekliyle daha büyüğü olmadığını biliyorum”dedi.

Heykel için 10 ton çamur, 3 ton demir kullanıldığı bildirilirken heykelin 130 Bin TL’ye mal olacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber