Memurların eyleminde çelenk krizi

Haber Giriş : 09 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da, hükümeti protesto etmek isteyen Kamu- Sen üyesi memurların eyleminde çelenk krizi yaşandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yoğun bir gün yaşayan çiçekçi, memurlara siyah çelenk yerine yanlışlıkla karanfillerle süslü kırmızı bir çelengi gönderdi. Kamu-Sen Şube Başkanı Celal Karapınar, "Bunu götürün siyah çelengi getirin" dedi.

Bugün saat 12.30'da Aşağı Mumcu Caddesi'nde toplanan Kamu-Sen üyesi 50 memur, hükümeti protesto etmek istedi. Kamu çalışanları ile yapılan toplu görüşmelerin tarafı olan hükümetin hukuki sorumluluğunu yerine getirmediğini belirterek protesto etmek için AKP İl Binası'nın önüne siyah çelenk bırakmak isteyen memurlar, çiçekçiye, kağıttan yapılan siyah çelenk siparişi verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yoğun bir gün yaşayan Orkide Çiçekçiliğin sahibi memurlara siyah çelenk yerine karafillerle kaplı kırmızı çelenk gönderdi. Aşağı Mumcu Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan AKP İl Binası'na kadar siyah çelenkle yürüyüp, daha sonra çelengi il binasının kapısına bırakmayı planlayan memurlar, karanfillerden oluşan kırmızı çelengi karşılarında görünce şoke oldu. Çelengi getirenlere tepki gösteren Kamu- Sen Şube Başkanı Celal Karapınar, "Protesto etmeye kırmızı çelenkle mi gideceğiz? Bunu götürün siyah çelengi getirin" dedi. Daha sonra siyah çelenk getirildi.

Hükümetin toplu görüşmeler yapılırken Türkiye Kamu-Sen'in önerdiği az maaş alanların ücretlerinin iyileştirilmesi talebinin bütçede para olmadığı gerekçesiyle geri çevirdiğini belirten Karapınar, siyah çelengi AKP İl binası önüne koyarak, "Zor durumda olan kamu çalışanlarına yapılan iyileştirmeler, güç şartlar altında yaşam savaşı veren diğer memurlara da uygulanmalıdır. Şu an TBMM gündeminde olan yasa tasarısına ilave yapılarak iyileştirmeler tabana yayılmalıdır. Memuru kendisine muhatap almayan hükemete cevabımızı bundan böyle meydanlarda vereceğiz" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber