KEYDER eğitimde ki sorunları anlattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER) Başkanı Yaşar Ciğer eğitim alanında yaşanan sorunları anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KEYDER eğitimde ki sorunları anlattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Karadeniz Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER) Başkanı Yaşar Ciğer eğitim alanında yaşanan sorunları anlattı.

KEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Ciğer Ereğli Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında eğitim alanında yaşanan sıkıntıları anlattı.2013-2014 eğitim öğretim yılının açılmasına rağmen sorunların halen giderilemediğine dikkat çeken Ciğer “Geniş insan kitlelerine yön veren eğitim sistemimizde kendi içindeki kısır döngüleri ve eksiklikleri birde yanlış uygulamalarıyla sıkıntılı bir süreç yaşanmaktadır. Öyle ki özellikle eğitime yön veren kurumların her daim çıtasını yükselterek ileriye götürmeye çalışan eğitim yöneticilerinin atanmasının sağlam bir temele oturtulmamış olması bu yapı içerisindeki en sıkıntılı alanlardan biridir. Öncelikle çıkan yönetmeliklerle yapılan uygulamalar arasında zaman zaman tutarsızlıklar oluşması eğitim yöneticileri açısından iş barışını çalışma verimliliğini düşürmekte kişiler bazında da mağduriyetler oluşturmaktadır. Yönetici ataması yapılırken özellikle mülakatlarda adalet, liyakat, temsil yeteneği ve iş bitirme kabiliyetleri kişiler bazında reel ve bilimsel kriterler esas alınarak hassas bir anlayış içinde yapılması eğitim kurumlarında çalışacak olan yöneticilerin iş verimliliğini ve kalitesini artıracaktır” dedi.

Ciğer okulların açılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen orta öğretim kurumlarının öğrenci taşıma ihalelerinin halen yapılamamasına dikkati çekerek okullarda yaşanan güvenlik ve temizlik hizmetleri gibi sıkıntıların da bir an önce giderilmesini istedi. Ereğli’ye yeni yapılacak okul binalarının ilçede fiziki alandaki sorunları büyük ölçüde çözeceğini ifade eden Ciğer, emeği geçen teşekkür ettiklerini söyledi.

Ciğer düzenlenen basın toplantısında konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Okulların zorunlu eğitime (12 yıl) geçmesinden sonra ilkokul ve ortaokulların yönetmeliklerinin kendi bünyelerine göre düzenlenmesi gerekmektedir. Okul dışı paydaşlara (servisler, kantinciler, hizmetliler) hizmet alanları ile ilgili eğitimler verilmesi sürecinin işleyişine olumlu katkı sağlayacaktır. Özellikle sosyal devlet anlayışıyla ücretsiz dağıtılan öğrenci kitaplarının okullara dağıtımın gecikmesi eylül ayında mesleki seminer döneminde hazırlık yapacak öğretmenlerimizin eğitime hazırlık sürecini aksatmıştır. Öğrenci kontenjanlarının arttığı liselerde artırım oranınca kitap eksik kalmıştır. Bu zorluklar sıkıntılar ve yapılan iyi işler içerisinde bir eğitim öğretim yılının daha başındayız. Biz eğitim yöneticileri sorunları ilk elden yaşayanlar olarak sorunlara çözüm üretme noktasında fikirlerimizden gücümüzden ve enerjimizden yararlanılması noktasında planlar ve programlar yapılması biz eğitimcilere güç katacak sorunların daha hızlı çözülmesine katkı sağlayacaktır. Derneğimiz yönetim kurulu üyesi iken Sivas İli Hafik İlçesi İlçe Milli eğitim müdürlüğüne atanan Sayın Abdurrahman Tülüce’ye, Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Numan Korkmaz’a Ereğli İlçe milli eğitim şube müdürlüğündeki görevinde başarılar diliyor ve yine Ereğli eğitim camiasında a çeşitli görevlerde uzun yıllar hizmet veren Müdürlerimizden Sayın Suat Yazıcıya emekliliğinde mutlu bir yaşam diliyoruz. Eğitim öğretime başladığımız bu günlerde görevi sırasında hayatını kaybeden Atatürk Ortaokulu müdürümüz sayın Eşref Aksan’ın ailesine taziyelerimizi iletiyor, Ereğli Eğitim camiasının başı sağ olsun diyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber