İlçe milli eğitim müdürü 27 çocuğu eğitime kazandırdı

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesindeki köyler taranarak 27 çocuğun eğitim öğretime kazandırıldığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçe milli eğitim müdürü 27 çocuğu eğitime kazandırdı

Sulakyurt ilçesine bağlı köylerde ilköğretim sonrası maddi imkansızlık yada farklı gerekçelerle okula gidemeyen 27 çocuk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edilip ailelerinin ikna edilerek eğitime kazandırıldı. İkna çalışmalarına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, eğitim öğretime kazandırılan 27 öğrencinin eğitimlerinin başladığını söyledi.

Sulakyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram, "Okulların eğitim öğretime hazırlık öncesinde ilçe Kaymakamlığımızın onayı doğrultusunda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon eşliğinde ilçemize bağlı köylerimizi tarayarak lise eğitimlerine devam etmesi gereken kız ve erkek öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri için aileleri ve köy muhtarları ile görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler neticesinde 21 çocuğu örgün eğitime kazandırırken, 6 çocuğu da açık liseye kayıtlarının yapılmasını sağladık. Burada amacımız çocuklarımızın eğitimlerini sonuna kadar tamamlamalarına imkan sağlamaktır. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Bu sayede ilçemizdeki okullaşma oranı gün geçtikçe yükselmektedir. Eğitim öğretime başlayan öğrencilerimiz adına büyük sevinç duymaktayız" dedi.

Köylerdeki ileri gelenler ve muhatarla ikili görüşmelerin meyvesini verdiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram, bu tür çalışmaların komisyon tarafından devam ettiğini, diğer tespiti yapılan çocukların da en kısa sürede eğitime başlamaları için çalışmaların hızlandırıldığını sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber