Muş'ta üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, üniversite hattındaki otobüs sayısının az olması sebebiyle yürüdüler. Muş Kulp karayolu üzerinde slogan atarak yürüyen öğrencilerin şehre girişleri polis tarafından engellendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, ulaşım sıkıntısı sebebiyle eylem yaptı. Üniversite hattındaki otobüs sayısının az olması sebebiyle derslere geç kaldıklarını ve otobüslere tıka basa binmek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenciler, sorunlarının çözülmesi için Muş-Kulp karayolu üzerinde slogan atarak yürüdüler. Öğrencilerle Jandarma arasında yer yer arbede yaşanırken, Muş Kulp karayolunda trafik güçlükle sağlanabildi.

Şehirlerarası karayolunun ulaşıma kapanmaması için öğrencilere uyarılarda bulunan jandarmanın kontrolünde Kızılağaç kavşağına kadar yürüyen öğrencilerin, burada Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ekiplerinin yolu kapatması sonucu şehre girmeleri engellendi. Üniversiteden şehre kadar yürüme kararı alan öğrenciler, yaklaşık 8 kilometre yürüdükten sonra şehir girişinde polis tarafından durduruldular. Geniş güvenlik önlemleri altında bir müddet bekletilen öğrencilerin arasından seçilen temsilcilerin Engelliler Parkı’nda Vali Yardımcısı Fatih Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan ve Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüştüler. Görüşmede sorunun çözülmesi için söz aldıktan sonra olaysız bir şekilde dağılan öğrenciler, ulaşım sıkıntısının hat safhada olduğunu kaydettiler.

Ulaşım sıkıntısı sebebiyle üniversiteye gidiş gelişlerde sorun yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, sorunlarının çözülmemesi sebebiyle eylem yapmak zorunda kaldıklarını söylediler. Üniversitede 12 bin öğrenci olduğunu bu öğrencilerin 10 otobüs ile taşınmaya çalışıldığını kaydeden Hivda Baykız isimli öğrenci, “Okula giderken adeta sırt sırta binmek zorunda kalıyoruz. Üniversite hattındaki otobüs sayısı yetersiz olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu sebeple sesimiz duyurmak için eylem yapıyoruz” dedi.

Öğrencilerin sorunlarının çözümü için öğrencilerle birlikte hareket ederek sorunu çözmeye çalışacağını kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede ise on otobüsün çalıştığı hatta yeni otobüsler almak için ihale yaptıklarını ancak ihaleye alıcı firmaların katılmadığını söyledi. On tane otobüs hattından sadece 3 hattın kiralandığını kaydeden Dede, şu anda üniversite hattında 13 otobüsün çalıştığını ve satılmayan hatlarında satılması için tekrar ihale açılacağını kaydetti. Dede, sorunu çözmek için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek, İstasyon ile Üniversite arasında demir yolundan faydalanmak istediklerini dile getirdi. Dede, MŞÜ’nün karşısından geçen demir yolundan faydalanarak öğrencileri ulaşım sorunlarını çözme yoluna gideceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber