Kuruyan yapraklarının arasında çiçek açan erik ağacı görenleri şaşırtıyor

Konya'da ağaçların yapraklarını döktüğü sonbahar ayında dallarındaki kuruyan yaprakların arasında çiçek açan erik ağacı görenleri hayrete düşürdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuruyan yapraklarının arasında çiçek açan erik ağacı görenleri şaşırtıyor

Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi'ndeki bulunan bahçede erik ağacının çiçek açtığını gören 68 yaşındaki Cemal Güvenç, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Kuruyan yapraklar arasında açan çiçeklerin kendilerini hayrete düşürdüğünü belirten Güvenç, şunları söyledi:

"Normalde erik ağacı ilkbahar döneminde çiçek açar. Yaz döneminde meyveleri toplanır ve sonbahar döneminde de yaprakları dökülür. Bu ağaç geçtiğimiz ilkbahar ve yaz döneminde çiçek açmış ve eriklerini toplamıştık. Ama sonbahar ayında kuruyan yapraklar arasında yeniden çiçek açan erik ağacı bizi hayrete düşürdü. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Doğanın dengesi bozuluyor herhalde."

Hemen bitişiğinde bulunan bahçede 15 Mayıs tarihinde ürünlerini topladıkları elma ağacının da yeniden elma vermeye başladığını anlatan Güvenç, bu durumu havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesine bağladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber