Bakanlar patlamayı araştırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün meydana gelen patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Bakanlar Aksu ve Çelik, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Niyazi Tanılır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hamit Özdemir, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile partililer tarafından karşılandı. Aksu ve Çelik, dünkü patlamayla ilgili yapılacak değerlendirme toplantısına katılmak üzere Valiliğe geçti.


Aksu: Van'daki patlama bütün yönleriyle inceleniyor

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Van'da dün meydana gelen patlamada ölen canlı bomba eylemcisinin kimliğini belirlemeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, olayın kimler ve hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğinin incelendiğini söyledi.
Van'da dün meydana gelen patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Aksu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Niyazi Tanılır, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamit Özdemir, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve bazı yetkililerle bir süre basına kapalı olarak görüştü.

Görüşmenin ardından Bakan Aksu ve Çelik, gazetecilere açıklama yaptılar.

Son yıllarda sağlanan güven ve huzur ortamına, istikrara tahammül edemeyen bazı terör mihraklarının bunu bozmak için güvenlik güçlerine karşı sinsice ve alçakça saldırılar düzenlediğini ifade eden Aksu, bu saldırıların güvenlik güçlerini yıldıramayacağını, güvenlik güçlerinin dün olduğu gibi bugün de bu sinsi ve hain emellere ulaşmak isteyenlere karşı mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Aksu, dünyanın hiç bir yerinde terör ve şiddetle bir yere varılmadığını, Türkiye'de bir yere varılamayacağını bildirdi.

Olayın bütün yönleriyle incelendiğini ifade eden Aksu, "Canlı bombanın kimliği ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Olayın kimler tarafından hangi örgüt tarafından yapıldığı bütün yönleriyle inceleniyor" diye konuştu.

Aksu, bir gazetecinin "Van'da üç canlı bombanın bulunduğu, bunlardan birinin dün patladığı, bir kadın ve bir erkeğin halen Van'da bulunduğu yönünde iddialar var. Siz ne diyeceksiniz? sorusunu, "Ben aziz hemşehrililerimize sesleniyorum. Bu söylentilere inanmasınlar" şeklinde yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de terörün en büyük amaçlarından birisinin panik yaratmak olduğuna işaret ederek, terörle mücadelenin güvenlik güçleri tarafından yapıldığını, ancak güvenlik güçlerinin mücadelesiyle birlikte halkın da topyekun bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber