Muğla'da özelleştirilen zeytinliğin imara açıldığı iddiası

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, özelleştirilen zeytinliğin imara açıldığı iddiasıyla ilgili bisikletlerle Ankara'ya gitmek için yola çıkan grup, Kütahya'ya ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'da özelleştirilen zeytinliğin imara açıldığı iddiası

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, özelleştirilen zeytinliğin imara açıldığı iddiasıyla ilgili bisikletlerle Ankara'ya gitmek için yola çıkan grup, Kütahya'ya ulaştı.

Beldeden 27 Eylül'de yola çıkan ve Kütahya'ya gelen grup, Valilik önünde Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Abdullah Ertürk tarafından karşılandı.

Akyaka Dayanışması Yürütme Kurulu Hukuk Danışmanı Zeynep Yılmazer, burada yaptığı açıklamada, Kütahya'ya kadar 360 kilometre kat ettiklerini söyledi.

Bisikletlerle gerçekleştirdikleri etkinliğin 750 kilometrelik güzergahı kapsadığı bilgisini veren Yılmazer, 6 Ekim'de bisikletli bir grubun kendilerini Ankara'da karşılayacağını bildirdi.

Eyleme 34 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini ve şimdiye kadar 27 bin imza topladıklarını dile getiren Yılmazer, şöyle konuştu:

"Akkaya'da 3841 numaralı parselin özelleştirilmesinden vazgeçilmelidir. İmar değişikliğine gidilerek konut alanı olmaktan çıkarılmalı, üzerindeki zeytin ağaçlarına zarar vermeden hem Akyakalıların hem de beldenin ziyaretçilerinin ortak yararlanabileceği biçimde halkın katılımıyla yeniden değerlendirilmeli ve 'kamusal alan' niteliği korunmalıdır. Akyaka'dan 27 Eylül'de yola çıkan bisikletli grubumuzun eylemi, 7 Ekim'de Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek. Yol boyunca 3 kişi bisikletleriyle diğer iki kişi de araçla bize eşlik ediyor."

Daha sonra grup, Eskişehir-Sivrihisar-Polatlı-Ankara güzergahını takip etmek üzere Kütahya'dan yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber