Jandarma kıyafetleri anketle belirlenecek

İçişleri Bakanı Muammer Güler 24. Dönem 4. Yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma kıyafetleri anketle belirlenecek

İçişleri Bakanı Muammer Güler yapılacak anketle Jandarma kıyafetlerinin değişeceğini söyledi.

Bir soru üzerine Güler, jandarmanın belediye sınırları dışında, kırsalda görevli bir güvenlik kuruluşu olduğunu söyledi. Jandarmanın sicil, terfi, atama, disiplin gibi konularında İçişleri Bakanlığı ve mülki idare amirlerinin yetkilerini artıran bir düzenleme yapmak istediklerini kaydeden Güler, bunun demokrasi paketinde olmasına gerek olmadığını bildirdi.

Jandarmanın kıyafetinin değişmesi ile ilgili bir çalışma yaptırdığını kaydeden Güler, rengini daha sonra ilgililerin görüşünü alarak belirleyeceklerini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı'nın da bu konuya sıcak baktığını dile getiren Güler, "Bu işi modacılara, bilenlere danışacağız" dedi. Güler, "Biz jandarmadan asla kırsalda görevli güvenlik gücü olarak vazgeçmeyeceğiz. Jandarma çok güçlü ve köklü bir kurumdur. 200 bine yakın jandarmanın 65 bine yakını rütbelidir" diye konuştu.

Muammer Güler, jandarmanın nasıl güçlü bir teşkilat olduğunun son Bingöl operasyonunda da ortaya çıktığını, erken tespit yaparak kaçakları yakaladığını ifade etti. Güler, emniyetin de roketli saldırının faillerini 2 saat sonra yakaladığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber