Bakan bile eşine gönderilen kredi kartını iptal ettiremedi

Haber Giriş : 11 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartları son yıllarda kamuoyunun en çok tartıştığı konulardan birini oluşturuyor. Eleştirilerin başında ise kartların gelişigüzel dağıtılması yer alıyor.

Kredi kartı kullananların sayısı 30 milyona yaklaşırken bankalar diğer kredilere göre daha yüksek getiri sağlayan bu pazardan pay alabilmek için kıyasıya yarışıyor. Sokakta rastgele kredi kartı sözleşmesi imzalayan bankaların yanında elde ettikleri isimlerin adreslerine kart gönderenlere de rastlanıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yaşadığı olay tüketicinin nasıl bir psikolojik baskı altına alındığını ortaya koyuyor. Resmi temaslar için İtalya'da bulunan Coşkun, mevzuat boşluğunu fırsat bilenlerin 10 gün önce yürürlüğe giren yasanın yasaklamasına rağmen herhangi bir sözleşme imzalamadığı halde pek çok kişiye kredi kartı postaladığına dikkat çekiyor. Bakan bile evine gönderilen kredi kartını iptal ettirememiş. Kamuoyunu şaşkınlık içinde bırakacak olay, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra meydana geliyor.

Sanayi Bakanı'nın eşi Asuman Coşkun, adına gönderilen kredi kartını kargo görevlisinden teslim almayarak geri gönderiyor. Bunun üzerine banka akşam saatlerinde Asuman Hanım'ı cep telefonundan arıyor, ancak telefona Bakan çıkıyor. Ali Coşkun kartın iptal edilmesini istiyor. Bankacının cevabı ise Bakan'ı çileden çıkarıyor: ?Efendim bizzat eşiniz söylemeden kartı iptal edemem.? Bakan'ın, kartın iptalinde ısrarcı olduklarını belirttiği sırada telefon kapanmış. 1-2 saat sonra banka görevlileri aynı numarayı bir kez daha aramış. Telefona yine Bakan Coşkun cevap verince, görevliler telefonu kapatmış. Bankaların bu kadar ısrarcı olmalarının yanlışlığına dikkat çeken Bakan Coşkun, bankanın tavrı konusunda ise şunları söylüyor: ?Kartı iptal etmeyen bankanın sahibini yakından tanıyorum. Bir ara kendisini aramayı bile düşündüm; ama vazgeçtim.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber