Yükselmede ön eleme sınavı durduruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, Türkiye Kamu-Sen'in başvurusu üzerine, Devlet Memurları Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nin 7. maddesiyle getirilen ek 4. maddesinin yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi.

Türkiye Kamu-Sen, Başbakanlık tarafından hazırlanan ve görevde yükselme eğitimine alınacakları ön eleme sınavına tabi tutan, "Devlet Memurları Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"nin 7. maddesiyle getirilen ek 4. maddesinin yürürlüğünün durdurulması için Danıştay'a başvurdu.

Kamu-Sen başvuru dilekçesinde, bu düzenlemeyle liyakat ilkesine göre yapılacak değerlendirmelerden uzaklaşıldığı, "ön eleme sınavı" adı altında sözlü sınavın getirildiği, getirilen bu esasın geçici 1. maddeyle yönetmelik kapsamında yer alan ve özel yönetmelikleri olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına mecburi bir düzenleme yapmakla zorunlu kıldığını öne sürdü.

Başvuruyu inceleyen Danıştay 5. Dairesi, söz konusu düzenlemenin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

28.12.2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan, "Devlet Memurları Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 7. maddesiyle getirilen ek 4. maddede şu hüküm bulunuyordu:

"Bu yönetmeliğin yayımından önce görevde yükselmeye ilişkin özel yönetmelikleri bulunan kurumlar, esas ve usullerini yönetmeliklerinde düzenlemeleri kaydıyla müdür yardımcısıyla bu düzey ve üstü görevler için yapılacak görevde yükselme eğitimine alacakları personeli müracaat sayısına bakılmaksızın yazılı ve sözlü olarak yapacakları ön eleme sınavına tabi tutarak belirleyebilirler."

Bu maddeden sonra gelen geçici 1. maddede ise, "Kurum ve kuruluşlarca daha önce yürürlüğe konulmuş görevde yükselme yönetmelikleri, Devlet Personel Başkanlığı'nın olumlu görüşü alınarak, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde bu yönetmeliğe uygun hale getirilir" hükmü yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber