Yunus Emre Halk Çarşısı törenle açıldı

6 Mart tarihinde çıkan yangında 685 işyerinin yok olduğu Altındağ Yunus Emre Halk Çarşısı’nda acılar dindirildi, mutlu sona ulaşıldı. Yangın felaketinin yaşandığı günden itibaren esnafın yanında olan ve bir ay gibi kısa bir sürede yeni çarşının temelini atan Altındağ Belediyesi, yapımını tamamladığı çarşıyı bugün törenle açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yunus Emre Halk Çarşısı törenle açıldı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra Ak Parti milletvekilleri, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Vali Yardımcısı ve Altındağ Kaymakamı, AK Parti İl ve İlçe Başkanı, parti teşkilatı ve Altındağ Belediyesi meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı katıldı.

"SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM."

Açılış töreninde yaptığı konuşmada "Bu çarşıda yangın çıktığı gün esnaf kardeşlerimize iki söz vermiştik. Birincisi çok kısa sürede çarşıyı eskisinden daha güzel bir şekilde tamamlama sözü, ikincisi ise bu çarşıya buradaki esnafın dışında dışarıdan kimseye yer vermeme sözü... Sözümüzü tuttuk. Bugün burada bunun mutluluğunu yaşıyorum." diyen Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olacaklarının da altını çizdi.

İlk günden itibaren Yunus Emre Halk Çarşısı'yla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Bakan Yazıcı ise "Aileleri ile birlikte binlerce kişiyi ilgilendiren vahim bir yangın yaşandı. Ancak yangından çok kısa süre sonra Altındağ Belediyesi buradaki enkazı kaldırıp yeni çarşının temelini attı. Çarşı tamamlanıp hak, hukuk ve adaletle sahiplerine teslim edildi. Başkanımızın burada çok büyük emeği var. Kendisine teşekkür ederim." dedi.

Kurdele kesiminin ardından Bakan Yazıcı ve protokol üyeleri, çarşıyı gezerek esnafla sohbet etti.

"BAŞKANIMIZ VEYSEL TİRYAKİ SÖZÜNDE DURDU, BİZE ÇOK DESTEK OLDU.

Yenilenen dükkanlarına ve modern bir çarşıya kavuşan esnafın sevinci ise büyüktü.

Ayakkabıcı Hakan Kurnaz yangından sonra çok acı günler geçirdiklerini belirterek "Sonuçta mal canın yongası... Çok zor günler yaşadık. Ama yeni çarşımız eskisinden daha güzel oldu. Eski çarşımız toz topraktı, üstü açıktı. Kışın soğukta, rüzgarda duramıyorduk. Şimdi çarşımız çok modern oldu." dedi.

4 ay boyunca hiçbir iş yapmadığını, maddi ve manevi çok zor durumda olduklarını söyleyen esnaf Murat Gökcan ise "Başkanımız Veysel Tiryaki sözünde durdu, bize çok destek oldu. Dükkanlarımıza kavuştuk. Çarşımızın yeni hali çok güzel oldu. 4 ay boyunca çok sıkıntı çektik. Şimdi çalışıp o günlerin zararını kapatmaya çalışacağız." diyerek bir daha böyle bir acı yaşanmamasını diledi.

Çarşıda eşiyle birlikte dönercilik yapan Gürbüz Şimşek ise bu sürede çeşitli yerlerde çalışarak ekmek parası kazanmaya çalıştığını söyledi. "Allah razı olsun belediyemizden... Çarşımız çok güzel oldu. Hem de çok kısa zaman da..." diyen Şimşek Başkan Tiryaki'ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber