Bombalı saldırı davasında 6 yıl sonra karar

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde 1 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı davası 6 yıl sonra karara bağlandı. Daha önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 262'şer yıl hapis cezasına çarptırılan Murat Yağmakan ile Ziver Turan’ın yeniden görülen davasında beraatlerine karar verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bombalı saldırı davasında 6 yıl sonra karar

Terör örgütü PKK'ya üye oldukları iddia edilen bombacılar, 2 Ekim 2007 tarihinde 2 ayrı yerde patlama gerçekleştirmişti. Savaş alanına dönen patlama alanında bulunan ve halıcıda çalışan 29 yaşındaki Atilla Eraslan hayatını kaybederken, 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olaydan sonra geniş çaplı operasyon başlatan polis, evine baskın yaptığı Fırat Yağmakan'dan yarım kilo TNT patlayıcı ile 2 kilo potasyum ve amonyum nitrat karışımı kimyasal madde ele geçirmişti. Polis olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla Fırat Yağmakan'ın ikizi Murat Yağmakan ve dayıları Ziver Turan'ı da gözaltına almıştı. Adliyeye çıkarılan zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 27 Eylül'de görülen son duruşmada mahkeme heyeti, sanık Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ı 1 kişinin ölümüne, 10 kişinin yaralanmasına neden olmak suçundan 2'şer kez müebbet ve 262'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Fırat Yağmakan, motosiklet çalmak suçundan ayrıca 6 yıl hapis cezası aldı. Sanıkların avukatı Zeynal Değirmenci, verilen kararı bozmak için Yargıtay'a başvurdu. Avukatın itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurma' suçlarını işlediklerine dair ihbar haricinde şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğini belirterek, bu iki sanık hakkında beraat kararı vererek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay üyeleri, Fırat Yağmakan'a verilen cezayı ise onadı. Yargıtay'ın bu kararından sonra Murat Yağmakan ve Ziver Turan tahliye edilirken, dava bir kez daha İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dün görülen davada mahkeme, Murat Yağmakan ile Ziver Turan hakkında beraat kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber