Bakan Akdağ doktorlara restini çekti

Haber Giriş : 12 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği'nin mecburi hizmet uygulamasını engelleme girişimleri, Sağlık Bakanı Akdağ'ı isyan ettirdi: Acilen bin uzman ve 3 bin pratisyen hekime ihtiyacımız var. Gönüllü hekim bulun, mecburi hizmeti düşünelim

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki hekim ihtiyacını karşılamak amacını taşıyan mecburi hizmet uygulamasını engelleme girişimleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı isyan ettirdi.

TTB'nin mecburi hizmet uygulaması yerine nasıl bir model önerdiğinin bir türlü anlaşılamadığını kaydeden Akdağ, "Acilen bin uzman ve 3 bin pratisyen hekime ihtiyacımız var. Gönüllü gidecek hekimleri bulurlarsa biz de mecburi hizmet uygulamasını yeniden düşünelim" dedi.

Prof. Dr. Türkân Saylan'ın, hekimlere Anadolu'ya gitme çağrısını "Türkân Saylan'lar istiyorum" diyerek destekleyen Akdağ, hekim camiasından beklentisini Milliyet'e anlattı. Akdağ, TTB'nin mecburi hizmet uygulamasını Danıştay başvurusuyla engellediğini, ancak hekim ihtiyacını karşılayacak bir çözüm getirmediğini söyledi.

Bakan sözü

Akdağ, "Eğer Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamamızı istiyorlarsa, ideolojik davranmıyorlarsa bize gönüllü hekim bulurlar" sözleriyle TTB'ye hem uzlaşma çağrısında bulundu hem de rest çekti.

Nerede, hangi branşta uzman hekim sıkıntısı çekildiğini ve kaç kişilik pratisyen hekim açığı bulunduğunu kesin rakamlarla ortaya koyduklarını vurgulayan Akdağ, TTB'ye, bakanlıkça bildirilecek yerlerde gönüllü görev almayı kabul edecek 4 bin hekim getirme çağrısı yaptı.

Akdağ, TTB'nin gönüllü hekim bulup getirmesi durumunda da mecburi hizmet uygulamasını yeniden değerlendireceği sözü verdi.

Bir yıl çalışacaklar

TTB'nin gönüllülük esasıyla getireceği 4 bin hekimi hemen işe başlatabileceğini belirten Akdağ, "Bu hekimleri hemen görevi başına göndereceğiz. Ancak bir yıl görev yerlerini değiştiremeyecekler. Gönüllü olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ihtiyaç bölgelerinde çalışmayı kabul edecek bu hekimler, bir yıl sonunda geri dönsünler. TTB yönetimi bize bu hekimleri getirsin" diye konuştu.

TTB ideolojik örgüt

TTB ile hekim camiasını ayrı tuttuğunu da ifade eden Akdağ, dolayısıyla meslektaşlarıyla kavgalı olmadığını savundu.

Akdağ, halkın ve hekimlerin ortak çıkarlarını savunmamakla suçladığı TTB'nin, hükümetin her icraatına karşı çıkan ideolojik bir örgüt olarak varlığını sürdürdüğünü iddia etti.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber