Tarihi yarımadaya özel yasa önerisi

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili tarihi yarımadanın korunması için, işin hem yönetimsel hem sosyolojik boyutunun birlikte ele alınması gerektiğini belirterek 'Tarihi yarımada artık özel bir yasa ile yönetilmelidir' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2013 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihi yarımadaya özel yasa önerisi

Fatih Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul Tarihi Yarımada Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSTYAM) işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Tarihi Yarımada Sempozyumu' başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Bilgili, Tarihi Yarımada ile ilgili asıl sorunun onu yaşayarak ve yaşatarak korumak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Bunu nasıl başarabiliriz? Bu ana çerçeveden baktığımızda Tarihi Yarımada'da yönetime dair ve sosyolojik boyutu olan iki sorunla karşılaşıyoruz. İkisi de birbirinden ayrılamaz. Dolayısıyla Tarihi Yarımada'yı korumak ve yaşatmak istiyorsak işin hem yönetimsel hem de sosyolojik boyutunu birlikte ele almamız gerekir. Tarihi Yarımada turizm açısından da İstanbul'un mücevheri. Tarihi Yarımada artık özel bir yasa ile yönetilmelidir.'

YENİDEN SUR YAPMAK ANLAMSIZ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Tarihi Yarımada'nın UNESCO'nun kültürel mirası kapsamında korunduğunu söyledi. Demir, geçmişte Tarihi Yarımada'nın bütününü ilgilendiren bir yönetim planı olması konusunda bir önerilerinin olduğunu dile getirerek, '2010 yılında üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, odalar ve belediyelerin kabul ettiği bir Tarihi Yarımada Yönetim Planımız var. Bu, bölgeye hizmet etmek isteyenlere yol gösterici bir plan' diye konuştu. Tarihi Yarımada'nın ayrı bir yasayla yönetilmesi teklifine ilişkin soru üzerine, 'Tarihi Yarımada'nın bütçesinin güçlendirilmesi yeter' dedi. Tarihi surların yeniden yapılması konusuna da değinen Demir, bunu anlamsız bulduğunu fakat mevcutların geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması gerektiğini belirtti.

!function (d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (!d.getElementById(id)) { js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//platform.twitter.com/widgets.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); } }(document, "script", "twitter-wjs");

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yeni Şafak Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber