Havalar nasıl olacak?-Haritalı

hava sıcaklığı doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, ilk saatlerde güneydoğu bölgelerde güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber