MEB Eğitim Araçları ve Donatım Daire Başkanı görevden alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Donatım Daire Başkanı Murat Kıraç görevden alındı. 5 günlük izne ayrılarak vekaleten yürüttüğü Daire Başkanlığı'ndan alınan Başkan Kıraç'n yerine Milli Eğitim Bakanı Çelik, MEB İşletmeler Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yapan Ömer Erduran'ı vekaleten atadı.

Edinilen bilgilere göre, görevden alınan Kıraç, 5 günlük izninin ardından Bakanlık Müşavirlik kadrosunda başlayacak. Personel sıkıntısı yaşayan Eğitim Araçları ve Donatım Daire Başkanlığı, alınan bir kararla Hasanoğlan'a taşınacağı belirtiliyor. Sancılı bir dönem geçiren Daire Başkanlığı'nda depoda çalışmakta olan 8 kişinin müsteşarlıkça Ankara İl Emrine verilmesi Başkan Kıraç-MEB üst düzey yöneticilerinin arasında sorun yaşanmasına neden oldu.

Görevden alınan Başkan Kıraç, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi'nde personel yetersizliği soz konusu. Daire, genel bütçenin 2 katı nispetinde işler yapan iş hacmi büyük olan bir daire. Taşınmayla birlikte depoda, nakliye işlerinde zaten güçlükler yaşayacaktım. İhtiyaç olan bir yerden 8 kişinin alınmaması için müsteşarlıktan, kararın durdurulması için çok uğraştım. Ancak başarılı olamadım" dedi.

Kıraç, Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı'nın taşınma işlemlerinin Mart ayı sonuna doğru gerçekleştirileceği bilgisini vererek, yaşanan ve iletilen sorunlara çözüm getirilmediğini söyledi ve "Bu konuda fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Bakan beyle de bu konuları görüştüm. Bu sekiz kişi de görevden alındıktan sonrada sorunlar yaşacaktım. Bunu biliyordum. Ben de görevi bırakmak istiyorumdur" diye konuştu.

Bakanlık emriyle Dire Başkanlığı'ndan alınan 8 kişinin, bugün Ankara il emrine verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber