Taş ve molotof atılmazsa müdahale de olmayacak/ Video

Şırnak Valisi İpek, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla görüştü ve protesto gösterilerinde polisin takınacağı tavırla ilgili önemli kararlar alındı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta artık göstericilerin taş ve molotof kulanmaması halinde polis de biber gazı kullanmayacak.

BİR süre önce Şırnak'a atanan Vali Hasan İpek, kent merkezinde faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle çeşitli görüşmeler yaptı. Vali İpek'in görüşmeleri devam ederken son olarak, vatandaşın ve esnafın zarar görmemesi için, toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine taş ve molotof atılmaması halinde, polisin de biber gazı kullanmaması kararı alındığı belirtildi.

Demokratikleşme paketi etkili

Vali İpek, şunları söyledi: "Gerçekten de polis hiçbir zaman keyfi olarak gaz sıkmaz. Sivil toplum kuruluşları bu manada çok ciddi çalışma yapıyor. Şırnak'ta taş atmayı, molotof atmayı ve el yapımı bomba atmayı önlemek üzere çok ciddi manada çalışmalar yapılıyor. Bunlar atılmadığı sürece polisimiz de gaz atmayacak ve Şırnaklılar da Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi huzurlu ve mutlu yaşayacaklar. Bir haftadır bunu sağlayabildik ise ne mutlu bize. Ben özellikle demokratikleşme paketinde sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın açıklamasından sonra bu huzur ortamının insanların beyninde daha da fazla yer edindiğini düşünüyorum. Bu ortam sürdüğü süreci polis kesinlikle hiç gaz sıkmayacak yeter ki molotof atmasınlar, yolu kesmesinler, taş atmasınlar, bundan kesinlikle emin olabilirsiniz."

BDP'li başkandan destek geldi

Şırnak Belediye Başkanvekili BDP'li Faik Saltan ise, üzücü olayların, toplumun tüm kesimine zarar verdiğini BELİRTEREK, "Tabi ki biber gazı ile ilgili yaşanan olayların tümü üzücü. Yaşlı olsun, hasta olsun, çocuk olsun, herkese zarar veriyor. Öte yandan eğitim açısından, sağlık açısından da hem maddi, hem manevi zarar. Hizmet için, huzur için bu türlü olayların bir daha yaşamamak için, el ele tutuşup yeni bir yol güzergahı çizmekle beraber ilimizde artık olumsuzluklar olmayacak, yaşanmayacaktır. Tek umudumuz Şırnak'ın güzel memleketimizin barışa en iyi şekilde bir katkı sunmasıdır" diye konuştu.

Esnaf olaydan iş yapamıyordu

Ticaretle uğraşan Civan Kadırhan da, toplumsal olaylarda kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Şırnak'ta hem biber gazı atılmayacak, hem de polise molotof atılmayacak. Kepenk kapatılınca halkın işi duruyor, esnafın işi de duruyor, halk alışveriş yapamıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber