Genç memurlar 10 Ekim'de meydana inecek

Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ilk il divan toplantısını Karayolları Argıncık Sosyal Tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç memurlar 10 Ekim'de meydana inecek

Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi ilk il divan toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Genç-Memur-Sen üyeleri 10 Ekim'de 'Gençler Darbeye Direniyor' yürüyüşü gerçekleştirecek" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ilk il divan toplantısını Karayolları Argıncık Sosyal Tesislerinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Demokratikleşme paketinin de değerlendirildiği toplantıda bir konuşma yapan şube başkanı Aydın Kalkan, Kayseri'deki üye saylarının hızla artmaya devam ettiğini belirterek "Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan ve uluslar arası toplantılara katılma hakkını elde eden memur sen konfederasyonunun bu yıl ki hedefi bir milyon üyeye ulaşmaktır. Bu hedefi yakalayıp geçmek için de eğitim iş kolu olarak aynı gayretle, azimle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu eğitim-öğretim yılının ilk divan toplantısı ile görev yeri değişikliğinden dolayı boşalan ilçe yönetim kurulu ve kurum temsilcileri tamamlanarak eksiklikler giderilecek ve çalışmalarımızı hızlandıracağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini desteklediklerini ancak eksikliklerin olduğunu vurgulayan Aydın Kalkan, şunları söyledi:

" Açıklanan paketi takdirle karşılıyoruz, destekliyoruz ancak özellikle kılık-kıyafet konusunda bütün kamu çalışanlarını kapsamasını, erkek çalışanlara da serbest kıyafet getirilmesini istiyoruz. Uluslar arası ve kendi kanunlarımızda yeri olmayan bu yönetmeliğin tamamen kaldırılarak kıyafet özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması istiyoruz."

Kamu çalışanlarının mesai saatlerinin Cuma namazı vakitlerine göre düzenlenmemesini, Siyasi partilere üye olma yönündeki yasakların kaldırılmasını, Karma eğitim mecburiyetinin sona ermesi gerektiğini de söyleyen Aydın Kalkan, her türlü darbeye karşı olduklarını bildirdi. Kalkan, Genç-Memur -Sen'in10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 12.00 ile 13.00 arasında, Kartal Şehitliğinden Cumhuriyet Meydanına kadar 'Gençler Darbeye Direniyor' yürüyüşü ve basın açıklaması yapacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber