Emzirme, bebeği ve anneyi kilo almaktan koruyor

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Işık, anne sütünün bebekleri şişmanlıktan koruduğunu, emzirmenin de annelerin doğum öncesi kilolarına daha kolay dönmelerini sağladığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emzirme, bebeği ve anneyi kilo almaktan koruyor

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı Konferans Salonu'nda düzenlenen, Anne sütünün önemi' konulu konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Hatice Işık, anne sütünün içerdiği minerallerle bir yaradılış mucizesi olduğunu ve bebeği birçok hastalıktan koruduğunu söyledi. Doğduğundan itibaren anne sütüyle beslenen bebeklerin zekasında artışlar gözlendiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Işık, "Anne sütü bebeğin gelişimine en güzel katkıyı sağlar. Emzirilen bebekler daha az ağlar. Çünkü anneyle bebekler arasında sosyal bir bağ kuruluyor emzirme esnasında" dedi.

Emzirmenin bir çok yararı olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Hatice Işık, şöyle konuştu:

"Anne sütü, orta kulak iltihabı, alerjik iltihap, alerjik enfeksiyonlar ve birçok kronik hastalıktan koruyabiliyor bebeği. Çene ve diş gelişiminde de rolü var. O yüzden emzik ve biberon kullandırtmıyoruz. Çünkü çenenin diş gelişimini bozabiliyor. Anne sütüyle beslenen bebeklerde şeker hastalığı, diş çürükleri daha az görülüyor. Bebeğin kansızlıktan, kanserden korunması sağlanıyor. Emzirmeyle bebekler şişmanlıktan da korunuyor. Çünkü mama alan bebeklerde daha fazla obezite görüldüğü tespit edilmiştir."

Emzirmenin annelere de büyük yararı olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Işık, "Anneyi kilo almaktan kurtarıyor. Emziren anneler daha hızlı kilo veriyor. Doğum öncesi kilolarına rahatlıkla dönmesini sağlıyor. Birçok hastalığa karşı anneyi koruyor. Meme, rahim kanseri gibi hastalıklara karşı anneyi koruyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber