Genelkurmay'dan matriks sistemi

Haber Giriş : 14 Mart 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY SUBAY VE ASTSUBAYLARA SAYISAL ŞİFRE DAĞITTI

Genelkurmay Başkanlığı, olası saldırılara karşı subay ve astsubaylara sayısal şifreler dağıttı. Bir özel kurye şirketiyle anlaşan Türk Silahlı Kuvvetleri, subay ailelerine de bundan sonra posta ve paketlere adres olarak bu 4 haneli sayıların yazılmasını istedi

Yeni düzenlemeye göre MNG Kargo şirketiyle anlaşma yapan Genelkurmay Başkanlığı, geçtiğimiz ay Türkiye'deki birlik ve komutanlıklara durumu bildirdi. Askeri personelin ailelerine de kişiye özel gizli mahreciyle bildirilen sayısal şifre ile önemli uyulması istenen Matrix sisteminin işleyişi de tek tek anlatıldı.

Yapılan düzenlemeye göre bundan sonra subay ve astsubayların aileleri güvenlik nedeniyle gönderecekleri özel paket ve postaları iki ayrı zarflama yapacaklar. İlk paketin üstüne askerin ismi yazılırken, ikinci paketlemenin üzerine sayısal şifreli adresi eklenecek. Böylece pakatlerin hiçbirinde bu kişinin görev yeri ve rütbesi gözükmeyecek.

Ayrıca anlaşma şartları çerçevesinde kargo şirketinin her ildeki temsilciliklerinde görev yapanlardan iki kişinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından güvenlik soruşturması yapıldı. İldeki askeri birlik ve tesislerin şifrelerini ise sadece bu akreditasyonu tamamlanan kargo personeli bilecek.

Böylelikle posta ve kargo içinde sadece tanımlanmış kişiler, kışlalara girebilecekler. Tanımlı olsa bile hiçbir kurye gelen kargoların kime ait olduğunu bilemeyecek. Gelen posta ve paketler ise askeri tesislerde yine asker tarafından açılıp kayıtlı isimler üzerinden dağıtılacak.

HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber