Başbakanın fotoğrafına dart atmaya 2 yıl hapis talebi

Samsun'da geçen yıl '4+4+4' sistemine karşı düzenlenen eylemde hedef tahtasındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına dart oku attıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 üniversitelinin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanın fotoğrafına dart atmaya 2 yıl hapis talebi

Mahkemeye dilekçe gönderen Başbakan Erdoğan'ın avukatı, her iki sanıktan da şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

İlkadım İlçesi Süleymaniye sokakta geçen yıl Ağustos ayında bir grup liseli ve üniversiteli, '4+4+4' eğitim sistemini protesto için eylem düzenleyip basın açıklaması yaptı. Daha sonra da gençlerden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Yıldırım Beyazıt ile Çevre Mühendisliği'nde okuyan 22 yaşındaki Mert Deniz Özkaya, iddialara göre hedef tahtası üzerine yapıştırılan ve üzerinde 'Atış serbest hedef Tayyip' yazan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına dart oku attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahale ederek başkalarının atmasına izin vermedi.

2 üniversiteli hakkında soruşturma açıldı ve savcı 'Kamu görevlisine aleni hakaret' suçundan 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıla kadar hapis cezası istedi. Samsun 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılamaları devam eden iki üniversiteli başkaları tarafından düzenlenen eyleme destek amaçlı gittiklerini dile getirerek suçlamaları kabul etmedi.

Öğrencilerden Yıldırım Beyazıt, "Burada hazırlanmış olan ve üzerinde başbakanın fotoğrafının bulunduğu darta atış yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Kesinlikle bir hakaret kastı ile hareket etmedim" dedi. Mert Deniz Özkaya ise, "Başkaları tarafından hazırlanmış olan darta fotoğrafa bakmadan dikkat etmeden bir kez atış yaptım. Ancak amacım hakaret etmek değildi. Başbakanın fotoğrafı olduğunu farketmedim. Bunun demokratik bir hareketle eylem olarak gördüğüm için atış yaptım. Suç işleme kastım yoktur" diyerek beraatini istedi.

Duruşmaya sadece iki sanığın avukatı olan Uğur Aslan geldi. Duruşmada Başbakan Erdoğan'ın avukatı dilekçe göndererek her iki sanığında hakaret suçunu kasten işledikleri belirterek şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşma öğrencilerin avukatının savunmasını hazırlaması için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber