'Ameliyat sonrası ihmal sakat bıraktı' iddiası

Konya'da bir baba, şaşılık tedavisi için ameliyata alınan 19 aylık çocuğunun yanlış müdahale sonucu sakat kaldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da özel bir hastanede şaşılık tedavisi olan 19 aylık Mehmet'in, ameliyat sonrası gerekli müdahelenin yapılmadığı gerekçesiyle yatalak hale geldiği öne sürüldü.

Baba Hüseyin Gürbüz (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğu Mehmet'in gözünde şaşılık şikayetiyle özel bir hastaneye başvurduğunu söyledi. Doktorların, yapılan muayenenin ardından minik Mehmet'i ameliyata aldığını bildiren baba Gürbüz, şunları kaydetti:

"Yaklaşlık 40 gün öncesi, Mehmet'in gözünde 'şaşılık' şikayetiyle buraya başvurduk. Doktorlar ameliyat olmasını söyledi. Mehmet, yaklaşık 1.5 saatlik operasyonun ardından ameliyattan çıktı. Çocuğumun kucağında, operasyondan çıkarılırken serum olduğunu gördüm. Oksijen verilmemiş. Odaya alınan çocuğumuz fenalaşınca doktorları çağırdık."

Hastanede 20 dakika kadar çocuğa müdahale edilmediğini öne süren baba Gürbüz; bebeğinin oksijensiz kaldığını, tekrar yoğun bakıma alındığını, burada da 1 saatlik gözetimin ardından Başkent Üniversitesi Konya Hastanesine sevk edildiğini söyledi.

- Mehmet'in elleri ve ayakları tutmuyor, gözleri görmüyor

Baba Gürbüz, "Burada doktorlar bana, çocuğa ameliyat sonrası oksijen gitmemesi ve oksijensiz kalmasından dolayı beyninin hasar gördüğünü söyledi. Yaklaşık 30 gün pediatri yoğun bakımında kaldı. Çocuğumun, elleri ve ayakları tutmuyor, gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Ağlamak ve yutkunma dışında hiçbir fonksiyonu yok."

Baba Hüseyin Gürbüz, hastane yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber