Hastane personelinden hastalara sazlı sözlü terapi

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar oluşturdukları koro ile hem eğlendiler hem de terapi gördüler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane personelinden hastalara sazlı sözlü terapi

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar oluşturdukları koro ile hem eğlendiler hem de terapi gördüler.

Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla hastalara özel program düzenledi. Hastaların hem eğlenmesi hem de rehabilite olması için düzenlenen programa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer, hastalar ve hastane personeli katıldı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, dünya ruh sağlığı gününde ruh sağlığı açısından sıkıntı çeken hastalara moral kazandırmak istediklerini belirterek, sadece ilaçla tedavinin ruh sağlığında başarıyı tam olarak sağlayamadığına dikkat çekti. Amaçlarının ruhsal sıkıntı yaşayan insanları topluma adapte etmek ve uğraş edinmelerini sağlamak olduğunu belirten Ayer, müzik ve el işi gibi uğraşların tedaviye yardımcı olduğunu söyledi.

Dr. Ahmet Ayer'in konuşmasının ardından hastane personeli mini bir konser verdi. Büyük bir beğeni ile dinlenen konser ayakta alkışlandı. Programın devamında ise yine hastaların eşliği ile oluşturulan koro ekibi muhteşem bir performans sergiledi. Koro ekibi davul ve saz eşliğinde seslendirdikleri türkülerle programa katılanlara eğlenceli anlar yaşattılar.Programın sonunda ise yine hastalar tarafından yapılan el işi eserler sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber