Kadın muhtar okul yaptıracak

Sarıkaya Köyü Muhtarı 62 yaşındaki Kiraz İlhan, 8 derslikli okul yaptırmak için 'Dünya Kız Çocukları Günü'nde Valilik'te protokol imzaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın muhtar okul yaptıracak

KAYSERİ'nin Develi İlçesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü Muhtarı 62 yaşındaki Kiraz İlhan, 8 derslikli okul yaptırmak için 'Dünya Kız Çocukları Günü'nde Valilik'te protokol imzaladı.

Uzun yıllar Almanya'da yaşayan ve daha sonra köyüne dönen 1 çocuk annesi Kiraz İlhan, annesi Aişe, baba Hacı Süllü İlhan adına bir ilkokul yaptırmak için Develi Kaymakamlığı'na başvurdu. Kendi köyüne 10 kilometre uzaklıktaki Taşçı Köyü'nde özellikle kız çocuklarının okuması için, okul yaptırma kararı aldığını söyledi. Kayseri Valiliği'nde, Vali Orhan Düzgün'le birlikte hazırlanan protokole imza koyan Muhtar Kiraz İlhan, "Taşçı köyü, grup köylerin kesiştiği bir yerde. O nedenle hem bu köyün hem de çevredeki kızların, yatılı okula ve taşımalı eğitimle gidip gelmekteki güçlükleri nedeniyle okul yaptırmaya karar verdim" dedi. Vali Düzgün de Dünya Kız Çocukları Günü'nde, böyle bir eğitim yuvasının protokolünü imzalamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber