Unakıtan'ın internet sitesi TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, "Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın açtığı internet sitesinin, Maliye Bakanlığı'na ait internet sunucuları üzerinden yayın yapmasının ve sitenin künyesinde yer alan irtibat telefon numaralarının, bakanlığın Özel Kalem Müdürlüğü'ne ait olmasının" nedenlerini sordu.

Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, Unakıtan'ın, "www.kemalunakitan.com.tr" adlı internet sitesi açtığını belirterek, com.tr uzantılı internet sitelerinin, ticari kuruluşlar ve şirketler için tahsis edildiğini vurguladı.

"Unakıtan bir ticari kuruluş mudur ki kendisine bu alan adı tahsis edilmiştir?" diye soran Sevigen, şunları kaydetti:

"Unakıtan'ın şahsı adına kayıtlı olan bu site, niçin Maliye Bakanlığı'na ait ns1.maliye.gov.tr ve ns2.maliye.gov.tr internet sunucuları üzerinden yayın yapmaktadır? Bu durum, devletin olanaklarının kişisel çıkarlar için kullanılması değil midir?

Unakıtan'ın şahsı adına kayıtlı olan bu sitenin künyesinde yer alan irtibat telefon numaralarının, Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü çıkmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Kendisinin ve ailesinin adı her geçen gün bir yolsuzluk veya usulsüzlüğe karışan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ne zaman görevden almayı düşünüyorsunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber