Çete soruşturmasına adı karışan Albay, ?kızak' görevde

Haber Giriş : 16 Mart 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da haraç çetesine yardım etmek suçlamasıyla tutuklandıktan bir gün sonra avukatının itirazı üzerine serbest bırakılan Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil aktif görevden alınarak Ankara'da karargah görevine atandı.

?Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan' Albay Yeşil, Jandarma Okullar Komutanlığı emrinde görevlendirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın verdiği izinle hakkında soruşturma başlatılan Yeşil'in yeni görevinin, müstakil ve asayiş komutanlığı görevi olmadığı, kızak bir görev olduğu belirtildi. Onun yerine ise Ankara Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'ndan Jandarma Kurmay Albay Murat Aslan'ın atandığı öğrenildi.

Bursa Emniyeti'nin yürüttüğü Çağrı Operasyonu'nda önce mahkemece tutuklanıp cezaevine konulan, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yeşil'in, Jandarma Genel Komutanlığı'na istifa dilekçesi verdiği; ancak merkez komutanlığınca bu isteğinin kabul edilmediği ortaya çıktı. Albayın istifa dilekçesi, emeklilik süresi dolan kişilerin istifa edemeyeceği gerekçesiyle reddedildi. Yeşil'in sadece emekliliğe ayrılabileceği kaydedildi.

Öte yandan, çeteyle ilişki içinde olduğu belirlenen Albay Yeşil'in mal varlığının da savcılık tarafından araştırıldığı öne sürüldü. Yeşil'in Ankara Eryaman'da subayların üye olduğu Ata Bilge Yapı Kooperatifi'nde inşaatı devam eden bir evi bulunuyor. Keçiören ve Aydınlıkevler'de de iki lüks dairesinin bulunduğu iddia ediliyor.

PKK itirafçısına yardımla suçlanıyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bursa'da başlatılan Çağrı Operasyonu kapsamında; gasp, soygun ve haraç toplayıp silahlı tehditle PKK terör örgütünün dağ kadrosuna finans sağladığı belirlenen bir çete çökertilmişti. Çeteyle ilgili soruşturma, geçtiğimiz ay bir oto galerisinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı baskın üzerine genişletilmişti. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında örgüt lideri ve eski PKK itirafçısı Ahmet Karakaş'ın da bulunduğu organize suç şebekesinin, 2'si bayan 33 elemanını gözaltına almıştı. Yakalanan şahıslardan 12'si mahkemece tutuklanmış, sanıklar ifadelerinde, Albay Yeşil ile Uzman Çavuş Taşkın Akyüz'ün ismini vermişti. Bunun üzerine Yeşil ile Akyüz, çeteye yardım ve yataklık yapmaktan tutuklanmış, Albay'ın cep telefonu kayıtlarında çetenin lider kadroları ile görüştüğü belirlenmişti. Yeşil ise bu görüşmeleri, jandarma bölgesindeki oto galerisine baskınla ilgili olarak çete hakkında istihbari bilgi elde etmek için yaptığını söylemişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber