Orduevlerine giriş artık daha zor

Haber Giriş : 17 Mart 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle sivillerin orduevlerine girişleri zorlaştı. Orduevi ve askeri gazinolardan yararlanmayı düzenleyen yönetmelikte yapılan değişiklik, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 664. maddesinin ikinci fıkrasının 8. bendi şöyle oldu:
"Orduevleri ve askeri gazinolar TSK mensuplarına mahsustur. Koşullar gerektirdiğinde yabancı ülke silahlı kuvvetler mensupları yerlerden Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı izni ile faydalandırılabilir. Konser ve konferanslarla ziyaret ve merasim günlerinde komutan tarafından davet edilmiş olan tanınmış sivil zevat ve aileleri buralara girebilir. Subay, askeri memur ve astsubaylar refakatlerinde orduevleri ve askeri gazinolara sivil götüremez. Garnizon komutanlarının uygun göreceği tanınmış kişiler orduevi müdürlerince verilecek giriş kartları ile orduevlerine girebilir."

Bu değişiklik öncesinde, orduevlerine, orduevi veya gazinodan sorumlu komutanın inisiyatifinde siviller alınabiliyor, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yakınlarının sünnet ve düğün gibi özel günlerinde bu tesislerden ücreti karşılığında faydalanmalarına imkân tanınıyordu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber