Unakıtan, oğlunu araştıran bürokratlara soruşturma başlattı

Haber Giriş : 17 Mart 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğluna ait AB Gıda'nın mükellef kayıtlarına girenlerin bulunması için soruşturma başlatıldığı konuşuluyor

Başlığı okuyunca şaşırmış olabilirsiniz. AB Gıda, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlunun yani Abdullah Unakıtan'ın likit yumurta üreten şirketi. Unakıtan'ın soruşturmasına gelince... Kulaktan kulağa yayılan bir söylenti var. AB Gıda'nın mükellef kayıtlarına giren Maliye bürokratları hakkında soruşturma başlatılmış. Gerekçe ise vergi mahremiyetini ihlal. AB Gıda ile ilgili bazı vergi bilgileri basına yansımıştı. "Bu da olsa olsa Maliye'den çıkar" diye düşünen Kemal Unakıtan'ın sızıntının kaynağını anlamaya çalıştığı dilden dile dolaşıyor.

Başçı'nın önünde açıklama yaptığı rölyef MB'nin kasa olma özelliğini simgeliyor

Merkez Bankası Başkan Vekili olan Erdem Başçı göreve geldiği ilk gün Banka'nın Başkanlık girişi önünde bir basın açıklaması yaptı. Başçı, böylece daha önce başkanlığa asaleten veya vekaleten getirilen başkanlardan farklı bir yol izledi. Çünkü diğer başkanlar kendi odaları veya konferans salonunda açıklama yapmayı tercih etmişlerdi. Başçı'nın konuştuğu kürsünün bir tarafında Türk, diğer tarafında ise Merkez Bankası(MB) ambleminin bulunduğu bayrak dikkatlerden kaçmadı. Başçı'nın, ortada güneşe benzeyen ve etrafına ışınlar saçan dev bir rölyefin önünde basının karşısına çıkması da başka ilginç bir noktaydı. Biz de "Bu rölyefin anlamı nedir?" diye merak ettik. "Başçı'nın bu yolla da kamuoyuna bir mesajı olabilir mi acaba?" diye düşünmekten kendimizi alamadık. MB'den aldığımız resmi bilgi notuna göre yorum yapmak ise size kalmış:
"Türkiye'de banknot ihracı imtiyazına münhasıran sahip olan, altın ve döviz rezervlerini yönetme görevini yürüten Merkez Bankası; ülkeyi ve ülke ekonomisini harekete geçiren bir öz ve kaynak olarak sembolleştirilmiştir. Bu kaynaktan yurt sathına yayılan paranın yatırımlara dönüştürülerek gelişmeyi ve kalkınmayı sağlaması, kaynaktan çevreye yayılan ışınlar ve dalgalar biçiminde ifade edilmektedir. Bu ışınların girinti ve çıkıntıları ise şifre çentiklerini, ışınlar ile çevrili altın kaplama kaynak ise menkul değerleri çevreleyip saran bir iç hacim şeklinde MB'nin kasa olma özelliğini simgelemektedir."

BDDK Başkanı Bilgin basından nasıl gol yedi?

Hafta içinde gerçekleşen, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar'ın da konuşmacı olarak katıldığı 'mortgage'le ilgili panele ilginç bir isim yöneticilik yaptı. Gazeteci Hulki Cevizoğlu, yönetici olarak katıldığı panele yaptığı espriler ve sorduğu sorularla damgasını vurdu. Panelde finans alanındaki birçok yöneticiye hocalık yapan Prof. Dr. Özdemir Akmut da konuşmacı olarak yer alınca, tüm katılımcılar Akmut'la ilgili anılarını anlatarak panele başlamayı tercih etti. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de sözlerine; "Sayın hocamız Akmut'u ben kardeşi vesilesiyle 2002 yılında tanıdım" diyerek konuşmaya başladı. Bilgin, "Sayın hocamızın kardeşinin bir göz merkezi var. Ben orada bir lazer operasyonu geçirdim ve gözlüklerimden kurtuldum" deyince Cevizoğlu araya girdi ve golünü attı: "Yani sizin gözünüzü hocamızın kardeşi açtı. Oysa biz 7 gün 24 saat yayın yapıyor, yazı yazıyoruz yine de gözünüzü açamıyoruz".

Atilla Koç'un uykuculuğu, kabine arkadaşlarının bile espri konusu oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un hemen hemen her toplantıda televizyon kameralarına yakalandığı uyku hali, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a espri konusu oldu. Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Yıldırım, TBMM'de nöbetçi bakandı, ancak bir toplantı nedeniyle Genel Kurul'a gelmekte geç kaldı. Bunun üzerine; o anda Meclis'te bulunan Koç'tan, Yıldırım gelinceye kadar Genel Kurul'da bulunması rica edildi. Koç da, kendisinin Meclis'te olacağını ve bunu seve seve yapacağını belirtti. Aradan bir süre geçtikten sonra Yıldırım, Meclis'e geldi ancak kuliste bir grup milletvekili ile karşılaştı. Milletvekillerinin bir takım sorunlarını iletmek istemeleri üzerine Yıldırım, bu talepleri kıramadı ve yaklaşık yarım saat kadar milletvekillerini dinledi.
O sırada Genel Kurul'a 5 dakikalık ara verildi ve Koç kulise çıkınca Yıldırım'ı milletvekilleri ile sohbet ederken gördü. Koç, bunun üzerine Yıldırım'ın yanına gitti ve tokalaşarak, "Sayın Bakanım, yarım saattir seni bekliyoruz" dedi. Yıldırım ise Koç'un bu nazik sitemine "Ne o, uykun mu geldi?" diye yanıt verince konuşmaya şahit olanlar makaraları koy verdi.
Anlaşılan Koç'un 'rahatsızlık' olarak nitelendirdiği uyku hali, kabine içinde de espri konusu. Koç, her ne kadar bu rahatsızlığını tedavi ettirdiğini söylese de, hafızalara uykulu haliyle girmiş gözüküyor.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber