OYAK'tan insanlık dışı hareket

Haber Giriş : 19 Mart 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oyak, Erdemir'i devraldıktan sonra, Genel Müdür Demirel'in işine son verdi. Şahsi eşyalarını toplayan Demirel'in çantası didik didik arandı. Kıyım sırası bu kez alt personelde.

Önceki gün 3 genel müdür yardımcısı, 5 başmüdür, 23 müdür, 1 şef ve 1 başmühendisin iş akdine son verilirken, veda ziyareti yapmasına izin verilmeyen ve özel eşyaları aranan Erdemir eski Genel Müdürü Fadıl Demirel, bunun sadece kendisine dönük özel bir muamele olmadığını belirterek, ?Gruba bağlı diğer şirket yöneticileri de aynı muameleye tabi tutuldu.? dedi.

Demirel, kadrolardaki değişiklikleri değerlendirirken de ?Hangi kriterlerle kuruyorlarsa, buna göre iyi yaparsa da kötü yaparsa da neticesini görecek. Önemli olan Erdemir'in iyiye gitmesi.? ifadelerini kullandı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mehmet Celil Uzun ise ?Erdemir'de üretimi 2,5 milyon tondan 3,5 milyona çıkaran genel müdür Fadıl Demirel ve altındaki ekibine yönelik davranışı onaylamıyoruz.? diye konuştu.

Her şirketin kendine göre yönetim tarzının olabileceğini, ancak, Demirel'in veda ziyareti yapmasına izin verilmemesinin tasvip edilemeyeceğini kaydeden Uzun, şunları dile getirdi:

?Bu tür davranış özellikle Oyak ve Ereğli'ye bir şey kazandırmayacaktır. ?2 genel müdür değişti' diye sesini yükselten bazı sivil toplum örgütleri ve oda temsilcilerinin, bu durum karşısında ne diyeceklerini merak ediyorum. Biz bu insanlara sahip çıkıyor, başarılarından dolayı kutluyoruz.'' Öte yandan Erdemir, çelik fiyatlarına yüzde 15'e varan oranlarda zam yaptı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber