5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2013 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/saat), Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Karadeniz kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ VE KUM FIRTINASI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güneyli yönlerden esen rüzgarlarla birlikte toz ve kum taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, Görüş mesafesinde azalma, Hava Kalitesinde düşme, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber